Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Најбољи стрелац екипе – А. Аиди (фото: РК Металопластика)

Најбољи стрелац екипе – А. Аиди (фото: РК Металопластика)

РУКОМЕТ: СЕЗОНА КРОЗ СТАТИСТИКУ

Напад добар, одбрана поклекла

Превише примљених голова Шапчана. Статистика уме да превари. Више искључења од ривала. Аиди најбољи стрелац
Сви знамо с чиме се пореди статистика у спорту. Заправо, говори фактичке податке, међутим често закључак који исходи из њих није добар некако је чињеничан, а опет нелогичан. То је сезона Металопластике.

Млади тим Шапчана је после шест година поново освојио домаћи трофеј, после пет година прекинио серију пораза од Војводине у званичним мечевима, изненадио је фаворизовани Партизан у гостима, у шест међусобних дуела пет пута победио на крају трећепласирани Динамо, био други најефикаснији тим плеј офа, бољи од Војводине, Партизана, Радничког, Динама, а у коначном пласману најслабији од сезоне 2016/17.

Узрок може бити недовољно чврста одбрана која је дозволила 419 голова, чак 88 више од Војводине, 46 од Радничког, а иза и Партизана и Динама. Уколико се томе дода да је на голу био, ако не најбољи, онда један од најбољих голмана лиге Дарко Арсић, по правилу са двоцифреним бројем одбрана, посебно долази до изражаја овај сегмент игре. „Плави“ су ове сезоне у плеј офу имали учинак на домаћем терену сличан претходним доигравањима, уз један реми више и победу мање и баш тај бод је недостајао за високо треће место. У свим домаћим такмичењима ове сезоне Металопластика је одиграла 29 утакмица остваривши 17 победа, четири ремија и осам пораза.

Проценат успешности са седам метара Металопластике је имала око 75%, 34 постигнута гола из 45 покушаја. Проценат је виши од ривалских, али је и против Металопластике досуђено више пенала, 63, а реализовано 46. Играчи Металопластике су искључивани 62 пута у плеј офу (124 минута), док су ривали у тим дуелима искључени 51 пут (102 минута).

Појединачно, уз Дарка Арсића, коначно је до изражаја дошао репрезентативац Туниса Азиз Аиди, убедљиво најбољи стрелац тима и шести стрелац плеј офа са 78 голова, 15 више од другопласираног Брајовића. Створивши континуитет игара Африканац је показао квалитет. У одбрани најгрубљи Марко Јевтић са 15 искључења, што је треће место у доигравању за титулу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa