Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
Аријан Алија на постољу (фото: РК Витез)

Аријан Алија на постољу (фото: РК Витез)

РВАЊЕ: РК ВИТЕЗ

Аријан шампион Србије

Први део рвачке сезоне се полако приводи крају, а да су такмичари “Витеза” добро темпирали форму, показују резултати остварени претходног викенда. У суботу су на државном првенству у Кањижи наступалe сениорке и сениори у слободном стилу.

Међу 98 рвача из 23 клуба, било је и 6 такмичара “Витеза” који су у екипном пласману заузели одлично треће место са 80 бодова. У категорији до 70 кг, наступала су браћа Момчило и Угљеша Гајић, која су се овога пута морала задовољити бронзама. Немања Глигорић до 79 кг, је поражен у финалној борби од Пинтера из “Сенте” резултатом 7:7, изгубивши бод, и титулу најбољег у последњој секунди меча. Петоструки сениорски првак Србије, Урош Маџаревић до 86 кг, овога пута није успео да одбрани титулу, бољи је био Михајловић из нишког “Константина Великог”. У категорији до 125 кг, Дејан Чикарић је освојио бронзану медаљу, док је Марко Савић до 97 кг изгубио борбу за бронзу. У конкуренцији девојака, Јована Лазић није дошла до борбе за медаље.

У недељу је Сента угостила пионире до 13 година на државном првенству у грчко-римском стилу. У конкуренцији 106 такмичара из 20 клубова, наступило је 8 рвача из Шапца који су на крају били екипно четврти са 90 бодова. Првак Србије постао је Аријан Алија до 60 кг са четири победе, док су финалне борбе изгубили Михаило Гајић до 48 кг и Коста Марјановић до 54 кг. Бронзану медаљу је освојио Петар Гаврић до 44 кг док је Душан Лукић изгубио борбу за треће место.
РК Витез

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa