Инфо

9. јун 2022.9. јун 2022.
фото: Српски атлетски савез (фб презентација)

фото: Српски атлетски савез (фб презентација)

АТЛЕТИКА: ПРВЕНСТВО ЗА МЛАЂЕ ЈУНИОРЕ

У знаку Росића

Четири медаље освојили су атлетичари овог подручја на Првенству Србије за млађе јуниоре у краљици спортова и све четири су донели атлетичари бадовиначког „Спринта“ и носе презиме Росић.

Вељко Росић, свестрани атлетичар екипе Спринта овај пут је донео једну златну, једну сребрну и једну бронзану медаљу. Постао је млађејуниорки шампион Србије у скоку мотком са прескочена три метра и 76 цм. Његов клупски друг Дејан Росић освојио је бронзу у овој дисциплини са учинком од 2,30. Вељко је освојио сребро међу скакачима увис уз учинак исти као победник 1,88, но како је Манојловић из Новог Пазара имао мање покушаја. Комплет медаља је заокружио бронзом међу копљашима са дужином од 48,06 метара.

Млади Драган Бохнец је у ходању на 5 км кроз циљ прошао други, међутим дисквалификован је непосредно по завршетку трке. У последњи круг је ушао са две гршке, а остало је нејасно када је начинио трећу.
Спринт је у укупном екипном пласману на 11. месту. Најбољи су били Топ џамм и Омладиснки ателтски клуб из Београда, док је трећи Нови Пазар.

Следи Првенство Балкана за јуниоре током викенда који следи, потом надметање најбољих сениорки и сениора Балкана у Крајови (Румунија) 18. и 19. јуна, а последњег јунског викенда Првенство Србије за сениорке и сениоре.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa