Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
ПСД „Цер“ организује акцију посвећену деци

Хајдемо на планину

Са циљем да код деце пробуде интересовање и љубав према планини Цер, чланови Планинарско – смучарског друштва „Цер“ организују традиционалну акцију „Дечји дан“ у недељу, 19.јуна. Програм почиње окупљањем и регистрацијом учесника у 10 сати, испред Планинарског дома на Липовим водама.
„Акција за циљ има промоцију здравог живота и боравка у природи, као и упознавање наше планине. Зато ћемо у недељу шетати Цером са учесницима: најмлађе очекује изазов да стигну до Тројановог града -стаза је укупно дугачка 5 км. Туристички водич Ана Павловић, дугогодишњи пријатељ друштва, ће се потрудити да ова шетња најмлађима пружи занимљиве информације о Церу, али и да их обогати причама из давних предања – каже Дарко Слобода, председник Планинарско – смучарског друштва „Цер“.
Нешто старије учеснике акције очекује захтевнији подухват – шетња до Косаниног града, у дужини од 11 км.

По повратку са обе шетње учеснике акције очекује и занимљив програм: спортска надметања и забава до поподнева.

„Цер је планина која пружа могућности за одмор и рекреацију, али и за захтевније спортове. Темпо којим живимо често нам не оставља довољно времена за одмор, па је наша препорука да сваки слободан тренутак проведете у природи- каже Слобода и додаје да чланови Друштва промовишу боравак у природи и шетњу као савршен баланс свакодневним активностима. Како је Планинарско – смучарско друштво „Цер“ непрофитна организација и овогодишњи „Дечји дан „ организован је уз подршку бројних спонзора.
Учесници акције морају бити у пратњи родитеља. За заинтересоване је организован аутобуски превоз уз подршку Туристичке организације Града Шапца. Полазак је испред Амана (улица Јанка Веселиновића) у недељу у 09:00. Број места је ограничен.

Традиционалном акцијом коју Друштво организује покушавају да код најмлађих поставе добре основе здравих навика, као и да међу њима изграде будуће чланове Друштва.

Планинарство нуди велики избор могућности за све узрасте и полове. Овај спорт је прави избор за породична дружења , школске излете и слично.

Планинарско – смучарско друштво је отворена организација којој се можете прикључити приступањем у чланство. Упит за више информација о учлањењу проследите на маил psdcersabac@gmail.com.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa