Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Један погинуо,  осам тешко повређених
ПРЕВРНУО СЕ АУТОБУС СА РАДНИЦИМА ИЗ ШАПЦА

Један погинуо, осам тешко повређених

Један мушкарац је изгубио живот, док је њих 18 повређено у тешкој саобраћајној незгоди која се у петак око 6.20 часова ујутру догодила на путу између Прхова и Шимановаца. До незгоде је дошло када се минибус, који је превозио раднике фирме “Сет” из Шапца на градилиште у Београд, преврнуо у њиву поред пута.

Осам најтеже повређених пацијената је транспортовано у Клинички-болнички центар у Земуну. Пет њих је у том тренутку било животно угрожено. Један повређени је због повреда кичме пребачен у Спинални центар на Бањици, где се и даље налази. Један пацијент је имао неурохируршку интервенцију и он је и даље у тешком стању. Три пацијента су због тешких телесних повреда збринути на интензивној нези на одељењу за хирургију, док су три особе имале нешто лакше повреде и нису биле животно угрожене.

Према нашим сазнањима, тренутно су у тешком стању само пацијент на Бањици и пацијент који је имао повреде главе.

Сви повређени су мушкарци старости од 19 до 65 година.

Повређенима су први притекли у помоћ радници фирме “Бош” који су се у тренутку несреће враћали из треће смене из Шимановаца у Шабац.

-Наишли смо непосредно пошто се незгода догодила. Призор је био ужасан. Пришли смо да помогнемо повређенима. Држала сам на рукама дечка од двадесетак година који је имао преломе. Један старији човек је преминуо. Људи су кукали. Ми и још две жене смо први притекли у помоћ до доласка хитне. Повређене су одвозили и приватним аутомобилима, наводи Драгана Романовић, радница “Боша”.
На лице места је изашло чак осам санитетских возила из свих околних општина, како би повређене превезли до најближих здравствених установа.

Предузеће “SET” издало је саопштење за медије овим поводом.
-Предузеће SET изражава најдубље саучешће породици радника који је настрадао у саобраћајној несрећи која се јутрос догодила у месту Прхово, на путу за Београд, нешто после 6 часова, док је наш аутобус превозио раднике на градилиште, према подацима којима располажемо, сви радници који су повређени су здравствено збринути у београдским болницама и њихово стање се и даље прати.
Наши тимови су на терену, у контакту са породицама повређених и представницима здравствених установа које су их збринуле. Изражавамо најдубље жаљење због трагичне несреће и захвалност здравственим радницима и свим људима који су прискочили у помоћ повређенима.
Сва наша возила за рад и превоз радника подлежу редовним техничким контролама, а возачи су у обавези да поштују све законске одредбе. Очекујемо да истрага утврди узрок ове несреће, наводи се у саопштењу фирме “SET”.

Јавности се, поводом несреће обратио и градоначелник Шапца Александар Пајић.
-Изражавам дубоко жаљење због саобраћајне несреће која се данас догодила у Прхову код Шимановаца у којој је један суграђанин изгубио живот, а осамнаесторо повређено. Делимо огроман бол са њиховим породицама и здравствене установе су на располагању како би се адекватно збринули повређени.
У име Града Шапца и у своје лично име желим да изразим најдубље саучешће породици настрадалог суграђанина. Повређеним Шапчанима желим што бржи опоравак- истакао је др Пајић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa