Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ВОЗНИ ПАРК КОЦЕЉЕВАЧКОГ ДОМА ЗДРАВЉА УВЕЋАН ЗА САНИТЕТ И КОМБИ ВОЗИЛО

За бољу здравствену услугу

Захваљујући донацији Министарства здравља возни парк коцељевачког дома здравља богатији је за један санитет и комби возило намењено за превоз дијализаната који су недавно стигли у ову установу.

Према речима директорке др Верице Софранић ова донација, чија је вредност око 9,5 милиона динара, је од великог значаја како за запослене тако и за пацијенте.

-Ми смо до сада имали два санитета. Један је добијен у децембру 2009.године и прешао је преко 395 хиљада километара. Други смо добили у априлу 2015.године који је прешао око 235 хиљада. Ми свакодневно превозимо наше пацијенте до Шапца на дијализу па нам је у том смислу од великог значаја добијање комби возила за превоз ових пацијената. Имамо грађане који су из околних села удаљених по 20 и више километара и иде се по њих, возе се у болницу и враћају. Ја сам заиста презадовољна овим донацијама и надам се да ће и грађани бити. Осим што се превозе до Шапца свакодневно обављамо превоз наших пацијената до Београда, у Сланкамен, Бању Ковиљачу, Ваљево- истакла је др Софранић.

Она је подсетила да је у претходном периоду у Дом здравља Др Даринка Лукић у Коцељеву стигла и значајна опрема којом ће бити обезбеђена боља здравствена услуга и оценила да надлежно министарство никада раније нило улагало у здравство као што то чини сада.

-Ми смо добили и рендген апарат који очекујемо да почне са радом. Чекамо још само да добијемо лиценцу. Иначе све је опремљено, тако да очекујем да ћемо ускоро кренути и са радом рендген апарата- најавила је директорка установе.

Пристигла донација је још једна потврда да је сарадња установе и локалне самоуправе са институцијама на државном нивоу добра.

-Добра сарадња општине са домом здравља, са надлежним министарством здравља, доприноси да свакодневно ојачавамо постојеће капацитете ове установе. Ова два возила, санитет и комби, су додатно оснаживање потреба које су неопходне за свакодневно неометано функционисање дома здравља. Ова возила су неопходна за комфоран и безбедан превоз пацијената од Коцељеве ка другим установама, секуднарним или терцијалним- изјавио је председник општине Душан Илинчић и додао да ће ова донација првенствено олакшати посао запосленима у дому здравља, док ће пацијенти имати бенефит у смислу значајно сигурнијег превоза.

-Надамо се да ће ови санитети у наредном периоду што мање возити, да ће нам становништво бити здравије, јер радимо свим могућим превентивним и саветодавним начинима, настојимо да људима омогућимо и обезбедимо што квалитетнију здравствену заштиту и приступ здравственој заштити, не само у оквиру нашег дома здравља, већ и у другим здравственим центрима- поручио је Илинчић.

Важно је да, када је неопходна адекватна реакција здравственог система, он буде у могућности да је пружи, да помогне и збрине угрожене и обезбеди максималну здравствену заштиту пацијентима. Према речима надлежних, то је могуће искључиво уколико су установе попут коцељевачког дома здравља опремљене савременим апаратима, санитетским возилима и ако у њима ради стручно и оспособљено особље.

Зато се у локалној самоуправи, како каже председник општине, труде да запосле све медицинске раднике из овог краја, јер “само млади могу обезбедити будућност и Дома здравља и коцељевачког краја”.
В.Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa