Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

МИНИСТАРСТВО ЗА БРИГУ О СЕЛУ ДОНИРАЛО ОПШТИНИ КОЦЕЉЕВА НОВ МИНИ БУС

Безбедан превоз ученика

На велику радост ђака, родитеља и запослених у Средњој школи у Коцељеви убудуће ће се превоз средњошколаца до школе и назад обављати новим возилом, безбеднијим и удобнијим од онога којим је то до сада чињено.

Недано је стигао мини аутобус који је коцељевачкој локалној самоуправи донирало Министарство за бригу о селу.

-Што се тиче школе и што се тиче услова за све ђаке, трудимо се да дамо неки свој максимум како би омогућили што квалитетније, што боље школовање свим ђацима са територије наше општине. Један вид те подршке је и овај аутобус који смо успели да обезбедимо у сарадњи са Министарством за бригу о селу, првенствено за потребе Средње школе, како би наши школарци из удаљених месних заједница безбедно, сигурно и удобно могли да дођу до школе и врате се својим кућама. То значи да ће употреба овог аутобуса бити у функцији током целе године првенствено за превоз ђака, наших средњошколаца. Наравно, контролисано ће бити коришћен и у друге сврхе- истакао је председник општине Коцељева Душан Илинчић.

Он је подсетио да коцељевачка општина има разуђен тип насеља, да су поједина села удаљена и више од двадесет километара од центра општине, те да је зато аутобус намењен за превоз ђака од велике користи за децу и њихове родитеље.

-Поред тога што ћемо на овај начин додатно оснажити нашу средњу школу, обезбедићемо квалитетне услове за безбедан превоз свих ђака на територији наше општине што је од велике важности- додао је Илинчић и изразио захвалност Министарству за бригу о селу чија је донација вредна око седам милиона динара.

Аутобус ће, према његовим речима, служити онима којима је потребан, а то су деца.
-Сигурни смо да ће се у њему безбедно превозити и освајати нове награде, као што су то чинили и до сада. Велика средства смо до сада издвајали из буџета за превоз ученика. На овај начин ћемо смањити те трошкове која смо имали захваљујући возилу које смо добили и тај новац ћемо моћи да користимо за неке друге ствари, за ђаке и стварање још бољих услова образовања на подручју наше општине- поручио је председник ове локалне самоуправе.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa