Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
други у Србији – ВК Сава 2006 (фото: ВК Шабац фб)

други у Србији – ВК Сава 2006 (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: ГОДИШТЕ 2006

Шапчани вицешампиони Србије

Нова медаља за млађе категорије шабачког ватерпола. После бронзе у Купу, 2006. годиште направило корак напред у Првнеству Србије. Тријуфи у Шапцу, злато однео пораз у полуфиналу. Следе 2008, 2010. и 2011. годиште
Ватерполисти Саве рођени 2006. године и касније направили су корак напред у односу на Куп Србије у својој узрасној категорији и са Првенства донели сребрно одличје, пласиравши се одмах иза неприкосновене београдске Бањице. Имали су прилику Шапчани да се боре пред домаћом публиком и мотивисаност су исказали у сваком минуту, што је изабраницима тренера Немање Личанина и Бојана Богићевића на крају и донело висок пласман.

На финалном турниру на Градском базену у Шапцу, Сава је надиграла Сингидунум првог дана резултатом 13:8, потом је у другом колу савладан Бечеј 18:11, чиме је осигурано одличје, а којег ће сјаја бити решавано је у последњем колу. Бањица је играла такође без грешке и захваљујући три пренета бода више од Шапчана са полуфиналног турнира имала је злато у руци, док је у великом дербију Сава савладала Новобеоградксе вукове 13:11, престигавши их тако на табели и обезбедивши позицију два.

Ново сребро у колекцији (фото: ВК Шабац)


Бронзу су заслужили играчи Новог Београда, Сингидунум је четврти, Бечеј пети, Партизан шести у коначном поретку. Пут до сребра је Шапчане водио кроз полуфинае региона, финале региона, полуфинале и финале на државном нивоу. Реч је о генерацији која је претходне сезоне била вицешампион Купа и трећепласирана у Првенству, али је наступала под именом Шабац. Како је значајан број момака ове сезоне добио прилику у првом тиму ВК Сава, а прописи не дозвољавају наступ за један тим у млађим категоријама, други у сениорској конкуренцији, сада наступају под именом Сава.

Следе првенствена надметања за 2008. и 2010. годиште, који бране титулу, односно трећу позицију, а овог лета такмичарски деби имају и момци рођени 2011. године.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa