Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Добар старт сезоне „зоркаша“ (фото: КК Зорка)

Добар старт сезоне „зоркаша“ (фото: КК Зорка)

КАЈАК: МИНИ КАЈАК И ПИОНИРСКА ЛИГА СРБИЈЕ

Почетак обећава неизвесност

Два друга места екипно после првог такмичарског кола. Најава изузетно занимљиве сезоне. Почетак новог такмичења – Лиге олимпијских нада. Наредно коло 9. јула у Б. Паланци
У време када су сезоне у већини спортова већ окончане или су у самом финишу, кајак сезона се захухтава, а петходног викенда су статровали најмлађи кајакаши у Мини кајак лиги Србије, односно Лиги Србије за пионире, као и новоформираној Лиги олимпијских нада. После првог од четири кола шабачка „Зорка“ је екипно друга у обе старосне категорије. Појединачно је освојено једно прво место (Нађа Радаковић), три друга и шест трећих места.

Довраговић без Европског у Београду
На самом почетку такмичарског дана на Трофеју Београда 2022, али и у току, одржане су две изборне трке – К2 на 500 и 1.000 метара, у којима је веслао Вељко Довраговић. Он је у обе дисциплине у чамцу био са Димитријем Стошићем из Вала, али су у обе трке били трећи, што није пласман који би им донео учешће на предстојећем Европском првенству за јуниоре и млађе сениоре у Београду (23-26. јун).


Таркет је водећи у мини кајаку са 249 бодова, Шапчани су други са 217,5, док код пионира табелу предводи бездански Дунав са освојених 142,5 бодова, три и по више од другопласиране Зорке. У Лиги олимпијских нада Зорка и Змај деле трећу и четврту позицију са 80.5 поена. Иначе, ЛОН је такмичење које се одвија по истом принципу као и мини кајак, односно пионирска лига, но обухвата категорију кадета и такмичарки и такмичара у првој години млађих јуниора. Друго коло је заказано за 9. јул, а после Београда домаћин је Бачка Паланка.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa