Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Спорт је и инклузивна активност

Спорт је и инклузивна активност

Промоција спорта особа са инвалидитетом

Подршка је важна

Спорт је свачији и ничији, сваком мора бити доступан и нико нема право да га присваја, нити другог искључује. У суровој игри живота, један тренутак може да одузме неку од способности појединцу, но шта год да је судбина однела, преостале способности су довољне за бар једну од спортских дисциплина особа са инвалидитетом. Спектар спортова је изузетно широк, а само мали део биће доступан свим посетиоцима у недељу, 19. јуна, на Спортско рекреативном комплексу „Стари град“.

Свако ко жели, без обзира да ли је особа са инвалидитетом или не, имаће прилику да проба неки од бројних реквизита позајмљених од клубова за ту прилику. Стони тенис, атлетика, шах и домине за слепе ће бити ту да се и на овај начин осети задовољство бављења спортом, али и пружи подршка.

-Слоган је „Подршка је важна“ и кроз промоцију спорта као инклузивне активности позивамо све који су ту да пруже подршку нашој популацији на било који начин. Сви наши сарадници, пријатељи ће бити ту, а позивамо све суграђане да нам буду гости на Старом граду и пробају неки од спортова. Биће ту представници Спортског савеза особа са инвалидитетом, шабачки бајкери, љубитеља БМВ аутомобила, љубитеља Воклсваген бубе и многи други – истиче секретар Спортског савеза особа са инвалидитетом града Шапца Роберт Авдић.

Почетак је у недељу, 19. јуна, од 17 часова.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa