Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Успешна сезона Богатинаца (фото: ФК Мачва Богатић фб страна)

Успешна сезона Богатинаца (фото: ФК Мачва Богатић фб страна)

ФУДБАЛ: ФК МАЧВА 1929 БОГАТИЋ

Пролеће изнад свих очекивања

Четврти учинак у пролећнојполусезони. Једна од најбољих госутјућих екипа. Много промена током зиме. Кључне победе у Ариљу и против Рађевца. Оптимистично и у наредној сезони
Када се погледају само резултати у пролећној полусезони екипа Мачве из Богатића је четврта на табели, свеукупно освојено је пето место, али и епитет најпријатнијег изненађења српсколигашког запада. Попут прве две и трећа сезона у овом рангу обележена је променама у играчком саставу, променама на клупи, али је тим сигурно пловио лигом од почетка до краја. Богатинци су били један од најнепожељнијих гостију, претрпели су само два пораза ван Богатића и по томе су најуспешнији после Слободе и Пожеге, неприкосновених у тек завшеном шампионату. Све ово је учињено са једним од млађих тимова у такмичењу.

-Када сам договорио сарадњу и преузео екипу, већ је десетак играча било на излазним вратима и припреме смо почели са 14 фудбалера. Пред крај прелазног рока долази до промена у управи и чинимо оно што можемо, формирамо млад тим где доминирају бонус играчи. Једина амбиција био је опстанак, страховало се чак и за то – присећа се тренер Богатинаца Игор Ђурковић који је на том месту на полусезони заменио Жарка Тодоровића.

Почело је поразом у Богатићу од каснијег шампиона Слободе, али су потом уследиле победе у Ариљу и над Рађевцем на домаћем терену.

-Ови тријумфи су младом тиму донели велико самопоуздање и почели смо изванредну серију. На крају смо везали девет кола без пораза, нисмо поражени ниједном на гостовању, а једино су нас савладала два водећа тима Слога и Слобода. Сваки бод смо заслужили, док је било мечева где је срећа однела по неки као, што је случај у ремију 1:1 против Младог радника. Та победа би нас одвелана четврто место. То је мали жал у фантастичној сезони и резултату какав Мачва дуго није постигла.
Пауза између две сезоне краћа је од оне између јесени и пролећа, те ће убрзо и четврта узастопна за „црвено-црне“ у овом рангу. Нема више Слободе, Слоге, Трепче, Раброва, а долазе Будућност Крушик, Тутин, Полет и Михаиловац, дугoгодишњи српсколигаши.

-Сезона би могла бити врло изједначена. Трудићемо се да сачувамо костур екипе и у складу са могућностима ангажујемо играче на дефицитарним позицијама како би опет имали млад, али још квалитетнији тим. Остварена је одлична сарадња на релацији играчи – стручни штаб – управа – локална самоуправа и оптимиста сам пред нову сезону – закључио је Ђурковић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa