Инфо

16. јун 2022.16. јун 2022.
Први ревијални фестивал српске народне песме

Први ревијални фестивал српске народне песме

Културни центар Шабац и вокално-инструментална група „Шапчанке“ организују први Фестивал српске народне песме у извођењу женских певачких група који ће се одржати у петак, 17. јуна.

На Фестивалу учествује 11 женских певачких група: Вртић „Чигра“, Шабац, ОШ „Вук Караџић, Шабац, ОШ „Јеврем Обреновић“, Шабац, Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ (професорке), Шабачка гимназија, ОШ „Николај Велимировић“, Шабац, ОШ „Лаза К. Лазаревић“, Варна, ОШ „Лаза К. Лазаревић“, Шабац и ОШ „Војвода Степа“, Липолист (једна група), КУД „Абрашевић“, Музичка школа „Михаило Вукдраговић“ (средњошколке) и Вокално-инструментална група „Шапчанке“.

- Месецима смо се припремале за овај Фестивал. Овај пут ће учествовати само шабачке певачке групе с обзиром на средства којима располажемо, али се надамо да ће следеће године бити другачије и богатије. Свака група је припремила по три изворне српске песме, што је био услов за учешће. Посебно нас радује долазак групе из вртића „Чигра“ јер нам је жеља да се са српском народном песмом упознају најмлађе генерације и одрастају уз њу, каже проф. Живка Жица Јовановић, оснивач и вођа групе „Шапчанке“.

Посебан куриозитет вечери биће промоција песме посвећене Анки Обреновић за коју је текст написала песникиња Бранка Тодоровић, а коју је компоновао музичар Миленко Божић.

Скуп учесника биће у порти Саборног храма Светих апостола Петра и Павла у 15 часова, где ће све групе заједно отпевати песму „Оро се вије“.
Фестивал почиње у 16 часова у башти Културног центра.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa