Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ЈАНКОВЦИМА ОДРАЖАНА РАДИОНИЦА О БЕЗБЕДНОСТИ У САОБРАЋАЈУ

Најважнија је континуирана едукација

С обзиром да немају развијене психофизичке способности ни довољно искуства и знања, деца до 14 година представљају угрожену категорију учесника у саобраћају, а активности са њима чине приоритет у раду на националном и на локалном нивоу. Ђацима првог разреда ОШ „Јанко Веселиновић“ протеклог петка одржана је радионица на тему безбедности у саобраћају.

Без обзира што деца данас највише страдају у саобраћају као путници у возилу, због своје психофизичке карактеристике, највише су угрожена као пешаци. Зато је неопходан континуиран рад са њима од најранијег детињства. Деца најбоље усвајају нова знања кроз интерактивно учење, односно, кроз показне полигоне где пролазе кроз реалне саобраћајне ситуације у контролисаним условима. Савет за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на територији града Шапца препознао је проблем безбедности деце. Протеклих неколико година реализује активности са најмлађима, а тема овогодишње кампање је безбедан прелазак преко пешачког прелаза и правилно поступање по семафорској сигнализацији.


- Савет за безбеденост саобраћаја града Шапца наставља са превентивним активностима за наше најмлађе суграђане. Организовали смо едукативну интерактивну радионицу на којој деца имају прилику да прођу обуку на ВР наочарима, које могу да користе кроз три практичне животне ситуације: на путу од куће до школе, од куће до пекаре или продавнице и од куће до најбоље другарице. Савет ће наставити током лета и почетком септембра са овим видом рада кроз све основне школе, предшколске установе и вртиће у нашем граду. Најважнија је континуирана превенција, каже Сандра Мићић, члан Савета за безбедност саобраћаја града Шапца.

С обзиром да у септембру почиње нова школска година, ово је идеално време да се деца припреме на све потенцијалне опасности у саобраћају и науче да буду опрезна и пажљива према себи и другим учесницима у саобраћају.
М.Ф.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa