Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

КОНФЕРЕНЦИЈА СТРАНКЕ ЗАЈЕДНО

Пирова победа

Поводом избора за савете месних заједница на територији Шапца, одржаних у недељу, у понедељак се огласила и странка Заједно. Председник Извршног одбора странке Заједно др Горан Стојићевић изјавио је да су избори били нетранспарентни и недемократски.

-Од самог почетка, тај процес који је требао да се одржи још у фебруару, а из неких разлога је померен за јун, био такав да је циљ био да што мање људи учествује у њему. Водећа Српска напредна странка је желела да људе деморалише, да сваки грађанин који има жељу да унапреди своју средину, не учествује у тим изборима. То се и десило и у готово свим месеним заједницама било је седам, девет, једанаест или петнаест кандидата, што је и максималан број колико може да конкурише за једну месну заједницу.

Грађани у тој ситуацији нису морали ни да изађу. Био је довољан један грађанин који је могао да изађе на изборно место и листа би прошла. Други проблем је што је и даље присутна форма листа где су грађански избори претворени у страначке. Из тих разлога Заједно није желела да учествује у овом процесу. Видели смо од самог старта да он неће бити демократски. Месне заједнице су добиле јако штура обавештења о томе како ће процес да протекне. Нисмо били сигурни до самог краја да ли ће сваки кандидат моћи да има свог чувара кутије и на тај начин да заштити свој глас и на крају се испоставило да смо били у праву. Они прослављају ову пирову победу, зато што грађани нису изразили право мишљење, рекао је Стојићевић и додао да избори за савете месних заједница морају да се одвијају на потпуно другачији начин и да се мора унети реформа не само у начин ових избора, него избора на свим нивоима.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa