Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

„Мала, мала матура“ одржана на Градском тргу

Осмеси предшколаца обасјали Шабац

Осмеси 1.104 предшколаца из 18 вртића са градског и сеоског подручја обасјали су у уторак Градски трг и одушевили бројну публику која им је пожелела срећан полазак у први разред. Традиционална „Мала, мала матура“ у организацији Предшколске установе „Наше дете“ окупила је малишане који су се у истом ритму, уз музику, поздравили са својим омиљеним вртићима и показали да су спремни за изазове постављене пред будуће школарце.

-Данас шаљемо изузетно лепу слику из града Шапца. Одржана је „Мала, мала матура“, наши свршени предшколци од септембра крећу у школе. Овде су се опростили од вртића и својих васпитача на најлепши могући начин, уз игру и представу за све нас, а ми смо искористили прилику да их едукујемо о безбедности саобраћаја, иако много тога науче и у предшколском. Град Шабац је сваком предшколцу обезбедио један поклон који ће свакако бити користан, јер је управо за то намењен. Ту је Пажљивко и Агенција за безбедност саобраћаја, обраћамо пажњу на наше најмлађе суграђане, желимо да им на време пробудимо свест о одговорном понашању у саобраћају- рекао је председник Савета за координацију послова безбедности у саобраћају Немања Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Ивана Станић, начелница Одељења за анализе и истраживања у Агенцији за безбедност саобраћаја, сматра да деца највише радују и инспиришу све генерације.

-Када видите са каквим одушевљењем се они припремају за нову етапу живота, почетак основношколског образовања, а ту имају једног лика попут Пажљивка на кога се угледају како да се безбедно понашају у саобраћају, нама који се бавимо безбедношћу саобраћаја то је велика инспирација. Ми желимо да дамо деци мотив да од малих ногу формирају јасне ставове и стекну знања тако да увек буду безбедни, јер једино на такав начин ћемо и за 15 или 20 година имати једног учесника у саобраћају који ће гарантовати безбедност, не само за њега појединачно, већ и за његову породицу, а самим тим и за целу Републику Србију. Желим да похвалим и рад Савета зато што су организовали једну овакву активност и препознали да Агенција може заједно са Пажљивком и нашим додатним ресурсима то да потпомогне- истакла је Станићева и позвала све грађане Шапца да у наредном периоду, када крећу на годишњи одмор, буду посебно опрезни у саобраћају.

Једна од главних васпитача Предшколске установе „Наше дете“ Гордана Пузић нагласила је да је ове године премашен уобичајени број од око 1.000 предшколаца. То је седми пут да наступају на Градском тргу, а традицију је на две године паузирала пандемија, па је радост руководства, запослених, али и родитеља и деце због поновног окупљања самим тим још већа. У програму су учествовале генерације у припреми за школу из целодневног, али и предшколци из четворочасовног боравка. ПУ „Наше дете“ има припремни предшколски програм и увеликом броју села Поцерине, Мачве, као и у посавотамнавском крају.
Д.Д.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa