Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ХУМАНИТАРНИ ТУРНИР И АКЦИЈА ПЕЧЕЊА ПАЛАЧИНАКА ЗА ЛЕЧЕЊЕ ДЕЦЕ СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ

Заслади се и донирај

У суботу, 25. јуна у Мајуру почиње Меморијални турнир у малом фудбалу Џони-Муки-Буби који ће трајати 7 дана. Турнир који има хуманитарни карактер од самог почетка, ове године ће део средстава определити Удружењу Да будемо сви једнаки. Родитељи овог Удружења организоваће акцију печења палачинака под слоганом Заслади се и донирај, која за циљ има стационарно лечење у Бањи Ковиљачи чланова Удружења која су постала пунолетна.

- Удружење прикупља средства за децу старију од 18 година која део физикалног третмана у Бањи Ковиљачи морају да плате сопственим средствима. С обзиорм да је за тронедељно лечење потребно око 50.000 динара, а имамо шесторо деце у нашем Удружењу који су потенцијални корисници ове помоћи, потребно је прикупити 300.000 динара. Не очекујемо да ће на овој акцији бити прикупљен целокупан износ, планирамо и друге акције. Прва следећа биће 16. јула у организацији Мото клуба Мајур, каже градски одборник, др Дејан Павловић.

Џони-Муки-Буби је 5. Меморијални турнир у малом фудбалу који има хуманитарни карактер. Настао је у знак сећања на трагично настрадале момке из ФК Мајур.

ДОБАР ТЕМЕЉ НА ПОЧЕТКУ
Удружење Да будемо сви једнаки има 106 деце са сметњама у развоју, чланове њихових породица, рођаке и пријатеље. Ово је само још један начин да им олакшамо свакодневицу која није нимало једноставна. Позивам све волонтере да се укључе у организацију турнира и акцију печења палачинака. Људи често нису свесни колико је важно помоћи некоме док се сами не нађу у невољи. Наша деца ће израсти у особе са инвалидитетом што ће изазивати додатне проблеме у вези са социјализацијом и запослењем. Ако сада почнемо да их градимо као људе који имају самопоуздања, који верују да ће им пријатељи и колеге, сарадници и институције помоћи, осећаће се сигурно. У супротном, развиће се у људе који немају самопоуздања и који се неће осећати добро ни у својој кожи ни у свом граду. Зато је важно успоставити добар темељ на самом почетку.
(Ана Вучинић, председница Удружења Да будемо сви једнаки)


- Анђело Миљковић Родригез, Владимир Стојићевић Муки и Никола Васиљевић Џони имена су момака који су нас прерано напустили. Те трагедије су нас ујединиле. Део средстава са нашег турнира одвајамо за чланове њихових породица, а ове године и за чланове Удружења Да будемо сви једнаки, рекао је Владимир Чобанов, председник Организационог одбора турнира.

Део средстава за лечење деце обезбедиће и родитељи из Удружења Да будемо сви једнаки хуманитарном продајом палачинака који ће бити припремани на лицу места.

- Надам се доброј организацији и лепом дружењу. Момци су имали идеју да дају средства од свог хуманитарног турнира, али и ми као родитељи желимо да се укључимо зато што је цео наш живот борба. Пре 18 година када се Анђела родила, нашла сам се у пустињи у којој сам направила пут. Сада се то исто дешава са њеним пунолетством, само што овај пут имам армију која стоји иза мене, каже Ана Младеновић, основач Удружења Да будемо сви једнаки.
М.Ф.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa