Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Сарадњом са државом у напредак
Обележен Дан града Лознице

Сарадњом са државом у напредак

Свечаност је започела интонирањем Химне Републике Србије “Боже правде”. Присутне је у име Града поздравио и добродошлицу пожелео градоначелник Видоје Петровић, који је истакао значај и сарадњу са Републиком Србијом и руководством државе у убрзаном развоју Лознице. Било је речи о започетим инфраструктурним пројектима, чијом реализацијом ће се остварити велики напредак и бољи живот свих становника не само Лознице већ и читавог Подриња
У четвртак 16.јуна, свечаном академијом у Дому културе”Вук Караџић”, уз присуство великог броја званица из јавног и политичког живота, Војске,МУП-а, црквених великодостојника, градоначелника градова и председника општина из Мачванског управног округа и окружења, бројних грађана и представника медија, обележен је Дан града Лознице-16. јун. Лозница је прославила 156 рођендан. Обележавање Дана града започело је прошле недеље концертом естрадне уметнице Марије Шерифовић, а наставило се бројним пратећим манифестацијама, изложбама, филмским пројекцијама, дечијим карневалом и забавним програмом. У оквиру Србије Лозница се поново нашла хатишерифом из 1833. године, а три деценије касније, 16. јуна 1866. године од турске касабе постаје варошица.
Тај датум, 16. јун се почев од 2002. године обележава као Дан Лознице. Одлуком Скупштине Србије од 29. децембра 2007. године Лозница је добила статус града.



Свечаност је започела интонирањем Химне Републике Србије “Боже правде”. Присутне је у име Града поздравио и добродошлицу пожелео градоначелник Видоје Петровић, који је истакао значај и сарадњу са Републиком Србијом и руководством државе у убрзаном развоју Лознице. Било је речи о започетим инфраструктурним пројектима, чијом реализацијом ће се остварити велики напредак и бољи живот свих становника не само Лознице већ и читавог Подриња. Заслужним појединцима и колективима из различитих области јавног живота уручена су градска признања, једна повеља и десет плакета. На самом крају изведен је пригодан уметнички програм.

Свечаности је присуствовао и Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa