Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Трофеј “Играјмо за 16” заслужено у Шапцу
ОСВОЈЕН МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У СЕЋАЊЕ НА ПОГИНУЛЕ РАДНИКЕ РТС-А

Трофеј “Играјмо за 16” заслужено у Шапцу

На овогодишњем Меморијалном турниру “Играјмо за 16” победила је екипа Шапца. Шапчани су у финалу победили Ветеране РТС-а и први пут освојили турнир који се игра у част 16 радника Радио телевизије Србије, страдалих у бомбардовању 1999. године.

-Желим да се захвалим Спортском савезу Шапца и граду Шапцу који нам је помогао, и морално и финансијски, да отпутујемо на турнир који се играо два викенда. Турнир је веома добро организован и медијски испраћен, тако да је и град сигурно имао користи. Жеља ми је била да донесем у Шабац пехар и дао сам све од себе да саставим што бољу екипу. Није било лако победити. Финална утакмица није била тешка, колико финале градова против Бора, против којих смо играли два пута на турниру, каже Бранимир Цветковић, селектор екипе и сниматељ у дописништву РТС-а из Шапца.

За Дејана Драгојевића, сниматеља дописништва РТС-а из Шапца освајање турнира имало је посебан емотивни значај. Ноћи када је бомбардована зграда РТС-а изгубио је брата.

-Овај турнир није посвећен само настрадалим радницима РТС-а, него свим жртвама бомбардовања 1999. године. Драго ми је што учествујемо на овом најмасовнијем турниру малог фудбала у Србији и један смо од осам градова учесника. Није нам први пут да учествујемо и веома ми је драго да смо га сада и освојили, рекао је Дејан Драгојевић.

Најбољи голман турнира био је Младен Радивојевић.

-Турнир је био веома добар, борба фер и коректна. Био је хуманитарног карактера и сви смо се понашали у складу са тим. Било је доста јаких екипа. Субота је била тежи, а недеља мало лакши дан. Борили смо се и изборили за трофеј, рекао је Младен Радивојевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa