Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Почиње пријава кандидата за пописиваче
Републички завод за статистику

Почиње пријава кандидата за пописиваче

Републички завод за статистику ангажоваће више од 2.500 инструктора за вођење пописа, а јавни позив за пријаву кандидата биће објављен 24. јуна. Пријаве ће бити могуће искључиво посредством електронске пријаве на сајту РЗЗС до 3. јула. Јавни позив за пописиваче планиран је за 20. Јул
Од 1. октобра 15.000 анкетара који успешно буду прошли обуку почеће попис становништва, а ускоро почињу пријаве за инструкторе и пописиваче на терену.Попис ће бити организован од 1. до 31.октобра.
Републички завод за статистику ангажоваће више од 2.500 инструктора за вођење пописа, а јавни позив за пријаву кандидата биће објављен 24. јуна. Пријаве ће бити могуће искључиво посредством електронске пријаве на сајту РЗЗС до 3. јула. Јавни позив за пописиваче планиран је за 20. јул.

Пописивачи ће ићи од врата до врата и уместо на папире, информације уносити електронски - директно у лаптопове, што ће убрзати процес евидентирања података и побошљати заштиту личних података који ће одмах бити криптовани.

Питања која пописивачи буду постављали грађанима односиће се на пол, старост, брачни статус, држављанство, националну припадност, вероисповест, економске активности и друге појединости.
На захтев научника, питање о броју биолошке деце сада се поставља и мушкарцима. Пописивачи могу бити само особе са завршеном најмање средњом трогодишњом школом, које су српски држављани, поседују основна знања о раду на рачунарима и до сада нису осуђивани.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa