Инфо

23. јун 2022.23. јун 2022.
Потврдио Вукову диплому
МАРКО БОЈЧИЋ ИЗ ДУБЉА ШАМПИОН СРБИЈЕ У ФИЗИЦИ

Потврдио Вукову диплому

Данас ученик шабачке медицинске школе, на Републичком такмичењу из физике, недавно ( 14 мај) одржаном у Београду, међу 50 представника других школа зарадио највише бодова и прво место
Марко Бојчић из Дубља у општини Богатић, ученик прве године Медицинске школе у Шапцу, осветлао је образ многима и на најбољи начин потврдио Вукову диплому, коју је добио у сеоској осмогодишњој школи. Марку је тада измакло признање ученика генерације, али је из главног града Србије стигло друго, чиме је посебно обрадован највише он лично, а и цела породица, мајка Санела и отац Владан који га здушно поржавају. Мачва је после дужег времена добила шампиона Србије из физике.

-Искрено речено нисам очекивао најбољи резултат и максимум 100 поена, од 12 питања. У конкуренцији је било нас 50 из других школа широм Србије. Захвалан сам посебно наставници Татјани Марковић-Топаловић, која ми је била значајан „ветар у леђа“, као и разредној Славици Тубици, каже Марко, који има и старијег брата Ивана, више опредељеног за спорт.

Породица Бојчић


За медицину је истиче био опредељен од „малих ногу“. Учење је напорно, али он је упоран, а у породици има максималну подршку. Отац Владан каже да су га затицали поред књиге и у раним јутарњим часовима.

У школу путује аутобусом и да би стигао на станицу мора да устане око шест ујутро. Кући стигне тек у 15 часова. У овој исповести за „Глас Подриња“, додаје да обавезно поменемо име његове другарице Весне Ђуричић из Богатића.

Најбоље резултате из физике, прво је остварио у Шабачкој гимназији, где је одржано Општинско, а потом и Окружно такмичење. На Републичко у Београд возила га је мајка. И тамо је био најбољи.
Његова предност је свакако велики рад који је у овом случају профилисао уз помоћ наставнице физике. То сазнање радо дели другима, који су заинтересовани за ову науку, а пре физике у завршном разреду основне школе такмичио се из српског језика.

Из арсенала предности не би требало занемарити ни складан породични живот који не изостаје.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa