Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Пријем за шабачке кајакаше

Успеси који гарантују нове радости

Шабачки кајак имао шест представника. Лагунџић донео једину медаљу Србији међу млађим сениорима. Највећи успех у каријери и за Мањенчића. Стручан рад у клубу и репрезентацији доказан кроз резултате. Кајакаши оправдавају сваки уложен динар
Београд је претходног викенда угостио најбоље јуниоре и млађе сениоре у Европи на континенталном кајакашком шампионату, а једну од неколико одличја освојио је за Србију и шабачки кајак. Четверац млађих сениора на 500 метара чији део је био Бранко Лагунџић освојио је друго место. То је била и једина медаља међу млађим сениорима.

Лагунџићу је ово био деби међу млађим сениорима и како истиче свака медаља је потврда квалитета рада у репрезентацији, клубу и поносно представља како Србију, тако и Зорку и град Шабац.

Бранко Лагунџић, Фото: "Глас Подриња"


- Ово није само лични успех, већ и успех клуба, а од првог мог дана у клубу схватио сам колико је важна и помоћ Града. Бројност чланова, број репрезентативаца сведочи колико се у клубу добро ради и сматрам да имамо најбоље услове и најбољи стручни кадар у Србији што је гарант нових успеха – истакао је Лагунџић и додао да је већ мислима у припремама за изборно такмичење Европског сениорског првенства, Првенство Србије и Светско првенство за јуниоре и млађе сениоре у Сегедину.

Лука Мањенчић је такође дебитовао у финалу. Веслао је у чак три дисциплине, а велики успех је постигао пласманом у једноседу на 1.000 метара, његове примарне категорије где је осми кајакаш Европе.

Лука Мањенчић , Фото: "Глас Подриња"


-Од доласка у Зорку је једносед на 1.000 метара моја дисциплина, седам година у континуитету се такмичим у њој и констатан је напредак. Прво финале на великом такмичењу и презадовољан сам оствареним у Београду. Ово је ветар у леђа и мотив да радим још напорније како би ускоро понео и медаљу са великих такмичења – рекао је млади Лука Мањенчић.

Осим на води Шапчани су имали представнике и поред стазе. У стручном штабу репрезентације већ дуго су Милан Ђенадић и Урош Павловић.

Урош Павловић, Фото: "Глас Подриња"


-Поносан сам на наступе четири шабачка представника и генерално на наступ српског кајака. Код нас постоји континуитет медаља, али је још важније да се јављају нови одликаши и нова имена. У нашем кајаку нису само добри, вредни појединци, већ и системски, квалитетан рад у коме се врхунски такмичари стварају и верујем да је то показало и ово првенство – нагласио је Павловић, тренер сребрног четверца.

Број репрезентативаца сведочи колико се у клубу добро ради и сматрам да имамо најбоље услове и најбољи стручни кадар у Србији


Бранко Лагунџић, Лука Мањенчић, Урош Павловић и Милан Ђенадић, поводом добрих резултата, угошћени су у Градској кући где су их дочекали представници Града.

- Драго ми је што сведочимо о успесима младих који показују потенцијал за велике резултате и у будућности. Резултати показују да је Кајак клуб „Зорка“ с правом клуб од посебног интереса за Град. Ове године је из буџета за њега издвојено осам милиона динара и све уложено апсолутно оправдавају – рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Уз квартет који је био на пријему у Градској кући, Шабац је на Европском првенству имао и два представника у кануу, дебитанте на највишем нивоу. Михаило Маловић је изборио пласман у полуфинале једноклека на 200 метара, а први наступ на континетналном шампионату међу јуниорима имао је и Лука Трнавчевић, веслајући у квалификацијама једноклека на 1.000 метара.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa