Инфо

30. јун 2022.30. јун 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОДРЖАНЕ СЕОСКЕ ИГРЕ СПОРТСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ

Поцерски Причиновић за конопац бољи

Месна заједница Поцерски Причиновић освојила је прво место на Сеоским играма Спортског савеза Србије. Другопласирани Дреновац имао је само бод мање, а пресудило је надвлачење конопца. Трећи је био Мајур, четврти Мишар, а пето Заблаће.

Такмичење, које је одржано на Летњиковцу, организовао је Спорстски савез Шапца заједно са Спортским савезом Србије. Због обавезних здравствених прегледа, које прописује ССС, од пријављених 11 екипа, шест је одустало, тако да је на овом нивоу такмичења учествовало само шет месних заједница.

Фото: "Глас Подриња"


Поцерски Причиновић био је најбољи у одбојци, бацању камена с рамена, на полигону и у надвлачењу конопца. Месне заједнице су се такмичиле у укупно 11 дисциплина. Учесници су се надметали и у фудбалу, надвлачењу штапа, шаху, скоку из места, обарању руке, рвању, а од ове године и у трци у џаку.

Фото: "Глас Подриња"


-Најтежа је била трка у џаку. Нова дисиплина, необична. Нисмо се посебно припремали, само смо дошли, рекао је Милан Сарић из победничке екипе.

Фото: "Глас Подриња"


Марина Јовичић., портпарол Спортског савеза Србије истакла је да са Спортским савезом Шапца имају одличну сарадњу и да су спортска такмичења која Шапчани организују увек на високом нивоу. Позвала је да се следеће године пријави више месних заједница, како би било што више екипа.

Фото: "Глас Подриња"


-Што се спортског дела тиче, заиста није било никаквих проблема, што је најбитније. Мало је вруће, али то је нормално јер је лето. Све је добро протекло. Честитала бих свим екипама на одличној борби. Било је неизвесно до последње дисциплине и одлучило је финале у надвлачењу конопца. Овде се сви, пре свега, добро друже, а затим и освајају пласман на регионално такмичење, рекла је Јовичићева.

Фото: "Глас Подриња"


Отварању Сеоских игара присуствовао је и председник Скупштине града Шапца Немања Пајић, који је захвалио свима који су успели да испоштују правила Спортског савеза Србије и учествују на овим играма.

Фото: "Глас Подриња"


-Правила Спортског савеза Србије су стриктна и морају да се испоштују, тако да нису све месне заједнице успеле да испуне тако високе критеријуме. Радићемо на томе у наредном периоду, како би убудуће такмичење било што масовније, јер масовност и јесте смисао ове манифестације. Сви имамо носталгију за ранијим Сеоским играма, када се учествовало на другачији начин. Захвалио бих свима који су успели да се организују, испуне критеријуме и такмиче се, рекао је Немања Пајић.

Фото: "Глас Подриња"


Такмичари из Поцерског Причиновића 20. августа ће учествовати на регионалном такмичењу у Оџацима. Две првопласиране екипе ће, заједно са по две најбоље екипе из још четири региона, учествовати на републичком такмичењу. Награда за победника републичког такмичења је рукометни терен у селу.
M. M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa