Инфо

8. децембар 2011.8. дец 2011.
НАРОДНИ МУЗЕЈ ШАБАЦ

УВЕЋАНО МУЗЕЈСКО БЛАГО

Предраг Марковић, министар културе и информационог друштва Републике Србије у уторак отворио изложбу „Аквизиције ““ поклони и откупи 2006 ““ 2011. Музеј богатији за преко 1.500 предмета. Вредност пројекта 550.000 динара, а конзервација стотинак предмета коштала милион динара. Најважнији предмети на изложби, која ће бити отворена за јавност до 6. јануара, слика Милића од Мачве „Мачвани између Сциле и Харидбе“ и предмети Станислава Винавера који су добијени на дар од породице Винавер
Народни музеј у Шапцу, од 1990. године, када је приређена прва изложба аквизиција, углавном сваке пете године, упознаје своју публику са предметима који су прикупљени у претходном периоду. Тим поводом, у уторак увече, отворена је изложба „Аквизиције ““ поклони и откуп 2006 ““ 2011.“, на којој је приказан један део од 1.500 прикупљених предмета у петогодишњем периоду.
- У претходном периоду Народни музеј у Шапцу све своје капацитете ангажовао је на реализацији нове сталне поставке која треба да буде у складу са модерним схватањем музеја и музеологије, што значи да музеји више немају право да буду складиште старих ствари већ едукативни и научни театар за све узрасте. Знајући да она својим значајем превазилази значај Музеја, у израду концепта нове сталне поставке укључили смо све заинтересоване стране желећи да тако сви заједно дођемо до најбољег решења и да од културног наслеђа града направимо његов најбољи бренд ““ рекао је Бранислав Станковић, директор Народног музеја.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa