Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
Важно за клуб, навијаче и град
Промоција Владана Матића као новог тренера Металопластике

Важно за клуб, навијаче и град

Најважнији потез у претходне две деценије за клуб. Повратак кући. Важно и за град и клуб који су заједно у мисији повратка Металопластике на врх. Матић међу својима. Важна подршка свих на путу успеха
Владан Матић, прослављени рукометаш, репрезентативац Југославије и некадашњи селектор Србије и званично је промовисан у новог тренера Металопластике. После три деценије Матић се враћа у клуб где је поникао и одакле се отиснуо, најпре у Београд, а потом Мађарску и Словенију. Уговор је потписан на годину дана уз могућност продужења сарадње.

Довођење великог тренерског имена сугерише да су и амбиције Металопластике у наредној сезони највише.

-Враћам се кући, а повратак у Металопластику је и повратак у српски клупски рукомет. Био сам ван јако дуго, међутим када сам отпочео преговоре упознавао сам се изнова колико је било могуће. Нисам дошао без резултатских амбиција, сигурно да желимо подићи екипу на виши ниво. Биће изузетно уједначена сезона, много је екипа сличног квалитета и морамо наћи наш адут у томе. Обећавам детаљан рад, нова тактичка решења и надам се добром резултату - рекао је нови тренер Металопластике.

У клубу су поносни што је некадашњи играч желео да велико искуство пренесе на млади тим предводећи их у предстојећем првенству.

-Направили смо још један корак у напретку клуба ангажовањем нашег суграђанина, али пре свега доказаног и признатог стручњака какав је Владан Матић. Владан се вратио кући, међу своје суграђане, пријатеље, надамо се да ће се осећати срећно и да ћемо заједно уживати. Желимо да стално напредујемо и после Купа желимо да се позиционирамо у врху и првенствене табеле и да остваримо континуитет трофеја - рекао је председник клуба Бранислав Ђурковић.

Долазак Матића је добитак за клуб и сваког појединца у њему, јер је реч о тренеру великог искуства. Није било размишљања о новом тренеру док се није указала прилика да једно велико име са великим резултатима на међународном клупском нивоу преузме тим.

-Најпре сам се изненадио што једно такво име је доступно за преговоре. Верујем да је ово један од најбољих потеза клуба претходних деценија, и надам се да ће то показати резултати. Довели смо у клуб човека који је навикао на успехе и чим је ту, сигурно да види како континуитет може продужити и код нас. Хвала претходном тренеру, Кажић остаје у клубу, донео је трофеј, а наше снове не кријемо - нагласио је директор клуба Славиша Стојиновић.

Металопластика је спортски бренд града, клуб од посебног интереса за Шабац и плави могу рачунати на максималну потпору Града на путу ка зацртаним циљевима. Долазак великана је значајан и за читав Шабац.

Фото: "Глас Подриња"


-Колико је овај клуб прославио град у прошлости не треба говорити, а ми желимо да поново буде најбољи као што је некада био. Владан Матић је скроман, али ја могу рећи да желимо шампионску титулу следеће сезоне. Град ће бити уз клуб, сматрам да недостаје генерлни спонзор и у сарадњи са руководством клуба верујем да ће се наћи решење и за то и да после Купа, клуб освоји и шампионски пехар - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

Супер лига стартује 17. септембра, после две сезоне је поново јединствена, броји 14 клубова. Војводина брани трофеј шампиона, док је Металопластика освајач Купа. Припреме за нову сезону почињу 25. јула. Опширнија размишљања о клубу тренера Матића читајте на спортским странама.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa