Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ТРАДИЦИОНАЛНИ ПРИЈЕМ НАЈБОЉИХ УЧЕНИКА КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Деца за понос

У понедељак је у сали општинске управе у Коцељеви уприличен традиционални пријем најбољих ученика тамнавског краја код председника општине. Окупљене “вуковце”, шест из основне и исто толико из средње школе, као и ђаке који су били успешни на претходним такмичењима поздравио је најпре начелник за општу управу и јавне службе Миодраг Тадић и поручио да му је драго што овом догађају присуствује велики број младих.

-То значи да је година била добра и успешна, да се добро радило. Имамо доста “вуковаца” али и освајача бројних награда. Ово је лепо видети. Ово је будућност Коцељеве и ми смо јако поносни на вас и ваше успехе- рекао је Тадић.

Председник коцељевачке општине оценио је да је пријем прилика да се честита најуспешнијим ученицима и њиховим професорима, да се деци укаже пажња и да се чују њихови статови и жеље.

-Верујемо да ће те у наредном периоду бити још бољи. Надамо се да ће велики број основаца изабрати да упише Средњу школу у Коцељеви, зато што је то наша школа, добра школа о чему говоре и резултати које остварују наши средњошколци и њихови професори. И наставници у основној, као и они у средњој школи стварно улажу максимум да вам објасне и да вас науче, јер знање не долази само- истакао је Душан Илинчић.

Он је додао да је сарадња са школама на високом нивоу те да се локална самоуправа труди да обезбеди што боље услове за рад, да прибави све оно што је неопходно за неометан, квалитетан и савремен процес наставе.

-Предан рад је нешто што доводи до резултата. Вама је само небо граница уколико одлучите да улажете у себе, своје знање и образовање. Деца су будућност Коцељеве, нешто што је најбитније и најдрагоценије за нас и нашу општину. Жеља нам је и мисија да добар део младих оде на даље школовање, на факултете и да се по завршетку тога врате у наше место и у њему стварају будућност, како своју личну тако и ове општине. Рекао бих да имамо сјајну будућност, сјајну децу и у перспективи ћемо имати још више слуха и за једну и за другу школу- најавио је Илинчић.

Сви ученици су добили књиге а ђаци генерације лап топ рачунар који је даривала локална самоуправа. Такође, за “вуковце” ће бити организована и традиционална једнодневна екскурзија.

Средњошколце, освајаче медаља на републичким такмичењима на одличне резултате подсећа ће и ручни часовници које им је поклонила Средња школа у Коцељеви.

АДРИАНА НАЈБОЉА У ОСНОВНОЈ, АНДРИЈА У СРЕДЊОЈ
Основно образовање у Коцељеви недавно је завршило шест носилаца Вукове дипломе а најбоља међу њима је Адриана Бајић из Драгиња. Ова девојчица истиче да није било једноставно наћи се у самом врху те да је доста свог времена, поред свих редовних школских активности, посветила учењу и припремама за такмичења. Један од омиљених предмета у основној школи био јој је географија. Међутим, ђак генерације ОШ “Мића Станојловић” своје образовање наставиће у потпуно другом правцу.

-Планирам да упишем Медицинску школу у Шапцу, смер зубни техничар. Након тога ћу најверованије уписати медицински или стоматолошки факултет- изјавила је Адриана и додала да је до сада била веома задовољна својим наставницима, процесом образовања и оним што је као ученица добијала у овој школи.
-Имали смо добар наставнички кадар, спреман да помогне и пружи и додатне информације. Тако да сматрам да сваки ученик, који је желео да учи, није ни у ком случају био ускраћен. Напротив- оценила је најбоља ученица овогодишње генерације свршених основаца.
Средње образовање у Коцељеви завршило је шест “вуковаца” а титулу ђака генерације понео је Андрија Пантелић, матурант смера економски техничар.

Како каже, радио је исто као и његови вршњаци који су, такође носиоци Вукове дипломе. Међутим, оно што је превагнуло јесу резултати на државним такмичењима.

-Мислим да је то пресудило. Моје ангажовање на републичким такмичењима је у највећој мери допринело томе што сам ја изабран за ђака генерације. Сматрам да готово свако може постићи исто што и ја уз само мало више труда и рада у односу на редовно учење. Важно је редовно учење и добра организација- изјавио је Андрија, доскорашњи ђак Средње школе у Коцељеви а од јесени бруцош на Економском факултету у Београду који је уписао као првопласирани на листи са преко сто бодова.
-Баш та републичка такмичења су ми и донела додатне бодове па сам због тога испред свог школског друга Ђорђа Ђукића који је на другом месту са освојених сто бодова- напоменуо је Андрија и додао да сам пласман на ранг листи представља неку личну сатисфакцију, те да су му досадашњи резултати наметнули обавезу да у перпсективи, као студент, оправда титулу најбољег средњошколца у својој генерацији и прво место на ранг листи факултета.

ГЕНЕРАЦИЈА КОЈА ЈЕ ИСПИСАЛА ИСТОРИЈУ
Средња школа у Коцељеви испратила је једну од најуспешнијих генерација матураната. Остаће записано у аналима да је у једној школској години освојено чак пет медаља на републичким такмичењима, из сваког смера бар једна.

-Тих пет медаља на републичким такмичењима из свих струка то је за понос. Претпостављам да је мали број школа остварио такав резултат у једној години. Посебно када се узме у обзир укупан број ђака и величина школе. Свака награда је вредна али те са државних такмичења имају посебну тежину- оценио је директор ове образовне установе Верољуб Матић.

Своје знање свршени средњошколци потврдили су и приликом полагања пријемних испита на факултетима па су готово сви високо рангирани на листама.

Најупечатљивије о успеху коцељевачких средњошколаца говори она на Економском факултету у Београду на којој су прва два места управо заузели ђаци Средње школе у Коцељеви. Први на листи Факултета техничких наука у Новом Саду био је и Михаило Јовић.

Велики број дојучерашњих ђака коцељевачке средње школе наставиће своје школовање као студенти на буџету.

-Наравно да свако ко започне своје школовање треба и да га заврши. Ово је била златна генерација, без претеривања може да се каже да је једна од најбољих, а можда и најбоља. Са једне стране осећамо жал, а са друге стране смо срећни што смо се дружили са таквом децом и били део њихових живота, процеса одрастања и сазревања, образовања- закључио је директор Средње школе у Коцељеви.
Поносна на своје ђаке је и професорка Маријана Бајић. Каже да је извести једну генерацију која је изнедрила фантастичне ученике и добитнике републичких награда највишег ранга нешто посебно.

-То су ученици вредни, озбиљни, пуни воље, жеље и ентузијазма за напредовањем, доказивањем и то је нешто што је данас ретко видети- изјавила је професорка Бајић.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa