Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
Дринске регате у Љубовији
Програм

Дринске регате у Љубовији

У петак, 8. јула на стадиону ФК „Дрина“ концерт ће одржати Лепа Брена са почетком од 21 час. Након спуста Дрином у суботу, 9. јула од Рогачице до Љубовије, пловидбе у дужини од 40 километара, војничког пасуља у Горњој Трешњици и феноменалног провода на води, забава се наставља и овог пута на стадиону, а концерте ће одржати Тони Цетински и Дејан Петровић – Биг бенд. Почетак је заказан за 21 час
Љубовија ће 9. јула бити центар највећег догађаја у региону. Дринска регата, која је прошле године оборила све рекорде и ове ће окупити десетине хиљада учесника на води, као и посетилаца на концертима.

У петак, 8. јула на стадиону ФК „Дрина“ концерт ће одржати Лепа Брена са почетком од 21 час. Након спуста Дрином у суботу, 9. јула од Рогачице до Љубовије, пловидбе у дужини од 40 километара, војничког пасуља у Горњој Трешњици и феноменалног провода на води, забава се наставља и овог пута на стадиону, а концерте ће одржати Тони Цетински и Дејан Петровић – Биг бенд. Почетак је заказан за 21 час.

У оквиру програма „Дани дринске регате“ ове године припремљен је богат садржај. Програм почиње низом спортских такмичења које организује Спортски савез општине Љубовија у фудбалу, одбојци, шаху, стоном тенису и кошарци. Такмичења почињу 27. јуна, а завршавају се планинарским походом у организацији Планинарског клуба „Торничка Бобија“ 10. јула.

Поред спортског планиран је и културни програм. У биоскопској сали Библиотеке „Милован Глишић“ у Љубовији у среду, 6. јула са почетком у 20 часова биће узведена позоришна представа „Шта остаје после заноса“ Љубовијског драмског позоришта.

Дан касније, 7. јула биће премијерно приказан играни филм „Милојев дар“, филмске и ТВ продукције „МС-ФИЛМ“ из Љубовије. Премијера филма заказана је у сали биоскопа у 19 часова, а други термин приказивања у 20.30 часова. Филм је снимљен по истинитом догађају из периода Другог балканског рата и подвигу хероја Милоја Николића. Режију потписује вишеструко награђивана редитељка др Бранка Бешевић Гајић, а сценаријо драмски писац и сценариста Владимир Ђорђевић.

Туристичка организација општине Љубовија потрудила се да обогати и програм за најмлађе посетиоце. Тако ће 8. и 9. јула на улицама Љубовије дефиловати „UV dance“ аниматори који ће забављати малишане уз кловнове, плес и анимацију.

Последње припреме су у току и Љубовија је спремна да дочека госте из целе земље, региона и других делова света. Смештајни капацитети су већ одавно попуњени и слободан лежај се може пронаћи још понегде у нешто удаљенијим викендицама и домаћинствима која се баве сеоским туризмом.

Интересовање за 21. међународну Дринску регату у Љубовији веће је него икада, а ова најпознатија манифестација није једино што Азбуковица, како се иначе назива овај крај, може да понуди. И како кажу у Љубовији, ко је једном посети – увек јој се враћа. Дринска регата је први корак ка ширем откривању свих лепота Дрине, Бобије и подручја овог дела Србије.
ПР

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa