Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОСАМНАЕСТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Брзо, кратко и ефиикасно

Одборници Скупштине општине Богатић на протеклој 18 седници, најпре су усвојили ребаланс буџета за текућу годину и Одлуку о завршном рачуну „општинске касе“ за 2021. Обе одлуке образложила је Оливера Маштраповић из Одељења за привреду, финансије и локални економски развој општине Богатић уз подсећање да је услов за доношење ребаланса буџета у овом случају усклађивање средстава која се воде на билансу.

Одборници су подржали План јавног здравља, усвајањем истог за период 2022-2027. година. За ово је образложење дао правник у Дому здравља Богатић Ђорђе Јуришић.

Одборничка сагласност дата је и на Одлуку о другој измени и допуни Статута Народне библиотеке „Јанко Веселиновић“ Богатић, а поводом овога образложење је дала директорка библиотеке Драгица Тешић.
Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања ЈКП Богатић за прво тромесечје ове године, Одлуку о утврђивању цена комуналних производа и услуга, као и Одлуку Надзорног одбора ЈКП Богатић о кредитном задужењу, образложио је директор овог предузећа Владан Попадић. И поменуто је без дискусије прихваћено, као и решења о прибављању у јавну својину непосредном погодбом две катастарске парцеле у КО Богатић, ради проширења дела улице Павла Орловића.

При крају су констатовани престанци дужности чланства у школским одборима појединаца у основним
школама у Бадовинцима и Глушцима, као и у Мачванској средњој школи. На њихова места изабрани су други, што су одборници једногласно прихватили.

Одборничких питања није било, а седница је без обзира на обиман дневни ред од 16 тачака завршена брзо и ефикасно за свега 50 минута.
Љ.Ђ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa