Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОШ “Николај Велимировић” , Шабац

Ђак генерације Петар Поповић

„Подужа је листа доказа Петровог успеха, јер не постоји такмичење на ком је Петар учествовао, а да није освојио награду. Да таленат “никада не иде сам” потврђује и чињеница да је Петар био веома успешан на такмичењима из математике и физике, али и у спорту”
Крај наставног периода сваке школске године обележава одлазак најстарије и најозбиљније генерације ученика из школе, ученика осмог разреда. Традиционално, сваке године, бира се Ђак разреда, а међу ђацима осмог разреда истичу се и кандидати за Ђака генерације. Са поносом истичемо да у нашој школи, неретко, имамо више ђака који могу да понесу ту ласкаву титулу. Ђак генерације је носилац Вукове дипломе, што подразумева да има успех 5,00 у свим разредима, почевши од петог разреда и бар једну награду са такмичења. Ово су мерљиви критеријуми, тако да су кандидати за Ђака генерације увек успешни такмичари. По томе су сви слични, али сваки је на свој начин посебан. Наш Ђак генерације 2021-2022 године је Петар Поповић.

Ове године, Петар је једини ђак из Шапца који се захваљујући свом успеху на државним такмичењима из математике и физике, прво место на оба такмичења, пласирао на Српску физичку и Српску математичку олимпијаду


Подужа је листа доказа Петровог успеха, јер не постоји такмичење на ком је Петар учествовао, а да није освојио награду. Да таленат “никада не иде сам” потврђује и чињеница да је Петар био веома успешан на такмичењима из математике и физике, али и у спорту. Колико његових вршњака може да се похвали оваквом биографијом? Врло мало. Гледајући само такмичења из математике, којих је у свакој години пет, са њихових дванаест ступњева квалификација, у организацији два математичка друштва, бити међу најбољима, а често и најбољи, неизмеран је успех. Ове године, Петар је једини ђак из Шапца који се захваљујући свом успеху на државним такмичењима из математике и физике, прво место на оба такмичења, пласирао на Српску физичку и Српску математичку олимпијаду.

Ово је само део Петровог успеха и могли бисмо још много тога да додамо, а да не кажемо оно најбитније, а то је да овај ученик не јури за успехом, већ да његов успех долази као последица рада иницираног унутрашњом потребом за знањем и што је најлепше, са осмехом и лакоћом спортисте. Не истичући себе, Петар је увек спреман да помогне другима, да прихвати и подржи другаре. Можемо слободно рећи да су, посматрајући и ове немерљиве критеријуме, које треба да испуни Ђак генерације и који никако не би требало да буду занемарени, када је Петар у питању, испуњени.
ОШ “Николај Велимировић”

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa