Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
Учесници ПП и Бане Јовићић (фото: БК Мачва фб профил)

Учесници ПП и Бане Јовићић (фото: БК Мачва фб профил)

БОКС: БК МАЧВА

Дрндаревић и Јовановић на трону

Боксери шабачке Мачве освојили су три медаље на Појединачном првенству Србије за пионире, кадете и јуниоре организованом у Крушевцу. Освојили су медање у све три узрасне категорије које је обухватило Првенство. „Црвено-црни“ су добили пионирског и јуниорског шампиона, односно кадетског вицешампиона.

Вељко Јовановић, јуниор БК Мачве у категорији 80 плус килограма освојио је титулу након два тријумфа. Најпре је у полуфиналу савладао поенима 4:1 Рашљанина из Новог Пазара, а потом у финалу, прекидом у првој рунди, Чутурића, што му је донело злато.

Злато је у Шабац донео и Мика Дрндаревић, пионир Мачве до 49 кг. У финалу је савладао једногласном одлуком судија ривала из Лознице Бојића.

Урош Ћосић је вицешампион Србије код кадета до 48 кг. Боксовао је два изуезтна меча. Прво је у полуфиналу савладао Бориса Јакшића поенима 4:1, а потом је у борби за злато и у једној од бољих борби целокупног првенства поражен прегласавањем 3:2 од Младена Стојановића.

-Врло смо задовољни. Урош је боксовао врло изједначен дуел у финалу, дуго је трајало прегласавање, нијансе су одлучивале. Остаје жал што до медаље није стигао Кристијан Карановић, у још једно мечу где су одлучивале нијансе он је поражен. Поносни смо што смо освојили једина два злата за шабачки бокс у Крушевцу – истакао је Бранислав Јовичић, директор и тренер БК Мачва.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa