Инфо

7. јул 2022.7. јул 2022.
АТЛЕТИКА: ПРВЕНСТВО ЗА СТ. ПИОНИРЕ

Нови успеси

Рана атлетска сезона на отвореном је у финишу, а претпоследње такмичење било је Првенство Србије за млађе пионире чији домаћин је била Сремска Митровица. Наступили су атлетичари из два овдашња клуба, бадовиначког Спринта и шабачког АШК Темпа.

Ј. Ловчевић (фото: АШК Темпо фб)


У АШК Темпу се издвојила Јана Ловчевић са три одличја, златом, сребром, бронзом. Постала је Јана шампион у бацању кугле са дужином 11,67, вицешампион у бацању диска са хитцем 35,02 и бронзана је у кладиву што је остварила резултатом од 33,71 метар. Титулу шампиона понела је и Николина Јеремић у дисциплини 300 метара препоне уз време 46,32. Запажен наступ имали су: Милица Милојевић, Лазар Којић, Новак Рис и Дино Лазић.

У. Џиновић (фото: АК Спринт фб)


„Спринт“ је богатији за два бронзана одличја. Урош Џиновић је освојио треће место у скоку удаљ са дужином од 5 метара и 84 центиметра. То је његов лични рекорд, а у последњем скоку је био на већој дужини од 6 метара, али уз мали преступ, Џиновић је у трци на 100 метара са препонама оборио и клупски рекорд у времену 15:30. Другу медаљу заслужио је Александар Двокић, ходач Спринта који је у трци на 2.000 метара био трећи уз време 11:24,47. Иако нису обезбедили одличје добру форму су показали: Милица Ненадовић, Стефан Лазић, као и Стефан Јакшић.

Викенд пред нама доноси Првенство за старије јуниоре што ће означити крај сезоне чиме ће бити стављена тачка на национална атлетска такмичења до септембра.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa