Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Град Шабац расписао:

Јавни конкурс за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа

Град Шабац расписао је у уторак, 12. јула, јавни конкурс за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа на територији града. За овај пројекат издвојено је 10 милиона динара, а Град и Министарство рударства и енергетике финансирају га са по пет милиона динара.

-Износ субвенције за грађане је 50 процената од вредности радова. Наш циљ је енергетска ефикасност, да не трошимо више енергије него што је потребно. Мере које је Град расписао односе се на замену и уградњу дотрајале столарије, као и котлова на гас и биомасу, замену постојеће или уградњу нове цевне мреже, као и грејних тела, радијатора и друге пратеће опреме, набавку и уградњу соларних колектора и топлотних пумпи- навела је начелница Одељења за општу управу Ана Анђелић.

Право да конкуришу имају власници породичних кућа, а услов је да имају пребивалиште на адреси за коју аплицирају.

-Ако нису власници породичних кућа, потребна је сагласност власника. Све детаљније информације грађани могу добити на званичној интернет страници града, а пријавне формуларе могу преузети доласком у Градску управу. Уз пријаву, грађани прилажу предрачун извођача радова кога изаберу са листе директних корисника. Град Шабац брине о својим суграђанима. На овај начин жели да допринесе уштеди енергије, као и заштити животне средине. Будући да су се прошле године ове мере показале као одличне, Град је препознао потребе својих суграђана и поново определио велика средства за ову намену- истакла је Анђелићева.

Конкурс ће трајати 21 дан, закључно са 1.августом текуће године. Додатне информације могу се пронаћи на страници .
Д.Д.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa