Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

МЕШТАНИ ДЕСИЋА ДОБИЈАЈУ ДОГООЧЕКИВАНИ АСФАЛТ

Путна инфраструктура селу најприоритетнија

Након више деценија мештани Десића, у засеоку Горња Мала, ће добити асфалт на два путна правца, у дужини од 2,1 километар. Овим ће бити олакшан живот педесетак домаћинстава у овом делу села.

Припремни радови почели су прошлог четвртка.
-Много нам значи овај пут. Повезујемо се са Подрињем, Лозницом, Шапцем. Такође, повезује нам и са њивама, рекао је Србољуб Гајић, мештанин и захвалио се Градској управи и градоначелнику Шапца Александру Пајићу.

Мештанка Снежана Недић се сложили да асфалтни пут има велики значај, не само за мештане Горње Мале, него за читаво село.

-Ово је део села са највише кућа, али због претходног начина финансирања остали смо неасфалтирани. Велики је значај за животну егзистенцију, економску, за побољшање услова живота младих. Имамо момака који треба да се жене и надамо се да ће сватови пролазити овим асфалто. Знам и муке и лепоте тамо где постоје нормални услови за живот и овде где нису. Захвалила бих се Градској управи и нашем градоначелнику што је смогао снаге и улаже у села како грађани сеоских месних зајеница не би више били грађани другог реда, каже Снежана Недић.

Фото: "Глас Подриња"


Почетак радова прошлог четвртка је обишао и градоначелник Александар Пајић и подсетио да су управо овакве пројекте обећали суграђанима.

-Просто је невероватно да тек сада, у 21. веку, ови људи добијају путну инфраструктуру. Неопходно је да постоји путна инфраструктура да би људи могли квалитетније да живе на селу, да се врате у селу, а они који ту и живе и раде да своје производе лакше достављају до града за продају. Овде има младих људи који су засновали своје породице, има мале деце. Овај део Поцерине има перспективу, само треба континуирано улагати у ова места. Након овога настављамо са другим радовима. Урадили смо и у Метлићу 2,8 километара пута. Следеће што ћемо радити су Корман, Петловача, Синошевић... Путна инфраструктура је најприоритетнија грађанима који живе на сеоском подручју. До сада смо урадили више од 70 километара путева и настављамо. Приоритети грађана Шапца су приоритети Градске управе, истакао је градоначелник Пајић.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa