Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, ПЕТРОВДАНСКИ ДАНИ 2022.ГОДИНЕ

Петровдан скромно а свечарски

Слава општине је свечарски чин који је опет године сваке празник свих празника и почиње пре свега за најмлађе паљењем лила. Обележавање које краси управо паљење лила настављено је изложбом Миће Јелић Грновић а вечерња служба у храму украшена духовном вечери у порти владимирачке цркве. Сам Петровдан уз свечану литургију заокружен је ломљењем славског колача уз велики број грађана:

Фото: "Глас Подриња"


„ Ми се трудимо да наслеђе у традицији негујемо али и да скромно, у духу времена у којем живимо, обележимо не заборављајући све што је красило и лето за нама, поуздане сараднике, пријатеље и грађане, пре свега оне најмлађе као и најстарије. Прилика је да се каже да сваки Петровдан обавезује да тежимо бољем али и реално живимо, народски речено да се пружимо колико је губер дуг.

Фото: "Глас Подриња"


Бољитак је жеља свих, могућности лимитиране али је најбитније да дамо максимум и онда ће нам велики бити сваки дан. Свим житељима општине уз жељу за добро здравље и лични просперитет и жеља да нам свима сваки наредни Петровдан буде све лепши и берићетнији – речи су председника општине Горана Зарића.

Фото: "Глас Подриња"


Млади су опет имали током петровданских дана своје свечарије па су виђени маскенбал и аниматори, већ препознатљива дечија радионица и концерти културно - уметничких друштава „Ћирило и Методије“ из Бусија и „Извор“ из Старих Бановаца. Био је посластица за себе и концерт Немање Стевановић у седмици која је из дана у дан показивала богаство лепезе живота у овој општини, са жељом свих, на многаја љета.
С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa