Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Самостална изложба Душана Новаковића у КЦ

У потрази за одговором

Душан Новаковић изложбом у L`esprit кроз уметнчика дела покушава да одгонетне одговор на питање које му је поставио професор Драган Лубарда, „Да ли је удаљеније људско лице, или пејзаж?“
Душан Новаковић, графичар и фотограф, је рођен у Београду 1973. године. Завршио је професионалну школу фотографије Icart Photo у Паризу 2000. године и од тада се њомe професионално бави. Члан је УЛУС- а од 2018. године са статусом самосталног уметника, а шабачкој јавности представио је по први пут самосталном изложбом у Галерији Културног центра.

-Специфичан. Несвакидашњи. Енергичан. Сјајан уметник. Плови кроз седам светова. Душан Новаковић изложбом у L`esprit кроз уметнчика дела покушава да одгонетне одговор на питање које му је поставио професор Драган Лубарда, „Да ли је удаљеније људско лице, или пејзаж?“ – каже историчарка уметности Соња Петровић Јагић напомињући да овом поставком аутор доноси нов поглед на стваралаштво у истраживачком, тематско-садржајном делу.

Фото: "Глас Подриња"


- Својим деловањем заступа идеју свака изложба- ново дело. Та девиза је постала и заштитни знак његове ауторске личности која константно истражује, мења се из дана у дан и трага за новим. Такав тим уметника у себи носи номадски порив за променама и кретањима, освајањима новог терена, као и неукротиву радозналост духа.

Изложба је отоврена за јавност до 18. Јула у Галерији Културног центра. Улаз слободан за све заинтересоване љубитеље уметности.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa