Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Званична интернет страница председника општине Богатић, Милана Дамњановића

Званична интернет страница председника општине Богатић, Милана Дамњановића

ВАЖАН ПРОЈЕКАТ

Камион за прикупљање рециклабилног отпада

Пројекат се финансира из програма IPA 2017 и његова укупна вредност је око 200.000 евра, а учешће наше локалне самоуправе је 25.000 евра. Обухвата набавку и испоруку најмодернијег камиона смећара, 39 контејнера и 1880 канти за потребе прикупљања рециклабилног отпада на територији општине
Богатинска локална самоуправа је заједно у сарадњи са Министарством заштите животне средине и Шведском амбасадом реализовала пројекат од изузетне важности за грађане општине Богатић.

Пројекат се финансира из програма IPA 2017 и његова укупна вредност је око 200.000 евра, а учешће наше локалне самоуправе је 25.000 евра. Обухвата набавку и испоруку најмодернијег камиона смећара, 39 контејнера и 1880 канти за потребе прикупљања рециклабилног отпада на територији општине. Овим поводом изјаву за медије дао је заменик председника општине Богатић Теодор Теодоровић.

„Суштина пројекта је да ће камион који имате прилику да видите иза мене бити искоришћен и усмерен на прикупљање рециклабилног отпада где ће свако домаћинство у Богатићу бесплатно добити канте за раздвајање отпада. Такав раздвојени отпад Јавно комунално предузеће ће прикупљати једном недељно (у зависности од потреба и реалне ситуације на терену). На овај начин ће се постојећа возила у возном парку предузећа у наредном периоду преусмерити на проширење услуге одношења отпада и на оне месне заједнице које до сада нису биле обухваћене овом услугом. Сада су се стекли, како технички, тако и кадровски услови да се већ од јесени крене са пружањем ове врсте услуге која ће несумњиво довести и до мање отпада на нашим дивљим и привременим депонијама, ефикаснијем управљању отпадом, а самим тим и очувању наше животне средине. Желим да нагласим да ће сав отпад који буде прикупљен на овај начин бити транспортован на регионалну депонију „Срем – Мачва“, као вид проширења постојеће сарадње наше општине са овом регионалном депонијом“, закључио је Теодоровић.
Званична интернет страница председника општине Богатић, Милана Дамњановића

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa