Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
А. Мушицки (фото: ФИБА)

А. Мушицки (фото: ФИБА)

КОШАРКА: СП ДО 17 ГОДИНА

Србија пета у Малаги

Спорт је чудан, некада је само један пораз довољан да промени читав ток турнира и поквари на самом крају реалан пласман. Репрезентација Србије до 17 година, чији је члан и наш суграђанин Андреј Мушицки, квалитетом је сигурно изнад петог места, међутим пораз у првом колу од Француксе усмерио је турнир у другом смеру који је наше момке водио на неприкосновену Америку већ у четвртфиналу.

САД је шампион света и још једном је демонстрирала надмоћ, док је Францукса освојила бронзу. У преосталих пет мечева Србија је забележила сигурне, а у четири меча и врло убедљиве победе: Нови Зеланд, Канада, Доминиканска република, Пољска, Аустралија.

Андреј је селектован као важан чинилац репрезнтације, играч који долази из редова шампиона Србије за овај узраст. Ипак, због прехладе није био у могућности да значајније помогне у мечевима групне фазе где је постепено увећавао минутажу. Више је био на паркету у нокаут фази, где се истакао пре свега као асистен. Укупно је на турниру постигао 14 поена, али забележио и 17 асистенција ка саиграчима за поене.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa