Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
На прагу подвига – јуниори Србије (фото: РСС)

На прагу подвига – јуниори Србије (фото: РСС)

РУКОМЕТ: ЕВРОПСКО ЈУНИОРСКО ПРВЕНСТВО

Матеја и Србија близу полуфинала

Док чекамо велики резултат мушке сениорске рукометне репрезентација на највећим такмичењима, близу подвига су млађи, јуниори. Србија је најпријатније изненађење на Светском првенству у Португалу, не само да су остварили примарни циљ, већ у другу фазу одлазе са реалним шансама за полуфинале.

У тешкој групи са Немачком, Исландом и Италијом остварили су две победе и реми, при чему је и тај реми био много ближе победи, али свеједно је екипа у другом, четвртфиналном кругу и преноси два бода која могу бити круцијална у борби за полуфинале. Успех Србије је и успех шабачког рукомета, јер на кормилу репрезентације је селектор Ђорђе Теодоровић, некадашњи тренер Металопластике, први асистент му је Давид Рашић, некадашњи играч, актуелни помоћник у стручном штабу шабачке екипе, док Шабац на паркету изванредно представља крилни играч Матеја Додић. У три меча је постигао 13 голова. По четири пута је савладао голмане Исланда и Италије, а у највећем изненађењу, победи над Немачком, актуелним европским прваком, учествовао је са чак пет погодака.

У наредној фази, Србија је у групи са Француском, Шведском и Немачком. Играће против екипа са којима нису играли, пренели су наши репрезентативци два бода. Чак и бод у неким калкулацијама, а два свакако воде репрезентацију у полуфинале. Спорт у овом издању Гласа Подриња закључујемо у тренутку када траје дуел против Шведксе, а синоћ је Србија одмерила снаге са Француском. На нашем порталу су доступни ти исходи, а надамо се да је, док ово читате Србија у полуфиналу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa