Инфо

14. јул 2022.14. јул 2022.
Нова генерација шампиона – ВК Шабац (2011): фото: ВК Шабац фб

Нова генерација шампиона – ВК Шабац (2011): фото: ВК Шабац фб

ВАТЕРПОЛО: ВК ШАБАЦ 2011

Нова шампионска генерација

Још једни златни момци шабачког ватерпола. Пета генерација у врху Србије. Доминантно до финала, још доминантније у мечу за титулу. Максималан учинака на државној завршници. Шабачки ватерполо најуспешнији код млађих категорија у овој сезони
Ватерполо је спорт који је у Шапцу доживео вероватно најбржи напредак. Пре седам година мало ко је, ван познавалаца спорта, знао да Ватерполо клуб „Шабац“ постоји, јер је своје утакмице играо као домаћин на различитим базенима у недостатку затвореног у свом граду, а данас је шабачки ватерполо сачињен од сениора, учесника квалификација за Лигу шампиона, пре три године шампиона Србије, другог тима који игра други ранг такмичења Прву А лигу, као и млађих категорија које су најсупешније у Србији. Генерације 2008, 2009, 2010. су шампиини, победници Купа, 2006. годиште је вицешампион Србије, свака од поменутих је успехе понављала од прве године такмичења, а сада је створена још једна шампионска генерација, момци рођени 2011. године!

У првој такмичарској сезони играчи које су предводили Миливој Бранковић и Душан Михаиловић успели су да доминанто прођу кроз све фазе Првенства Србије, а онда на финалном турниру доминирају до нивоа дивљења присутних на базену у Крагујевцу. Најпре су у групној фази надиграли Војводину 6:2, потом обреновачки ТЕНТ 7:2, а у одлучујућем мечу за прво место у А групи и финале „разбијен“ је домаћин, Раднички, 14:3. Заказано је финале против Партизана, највећег клуба у Србији. Пре финалног турнира, у великом стилу су побеђивали на полуфиналном савладавши: Таш 35:0, Земун 13:1, Ваљево 14:3, Саву 18:2.

Финале је дуел две најбоље екипе, увек постоји претпоставка неизвесности, али су шабачки будући ватерполо асови учинили да меч буде леп, атрактиван, али једностран, без неизвесности. Победили су Партизан 8:1. Још један шампионски пехар је у витринама клуба. Само у току 2022. Шабац је добио шампиона у генерацији 2010, вицешампиона 2006. годиште, а 2008. годиште (троструки узастопниу шампион) петпоследњег викенда јула очекује финални турнир где брани титулу. Победници Купа већ јесу. Одлуком ВСС генерација 2009. се не такмичи, док за 2007. годиште већ дуго нема званичних надметања, али је Шабац освајао све турнире за тај узраст.

Шабачки ватерполо је, сада је већ извесно, најуспешнији у Србији када говоримо о млађим категоријама, а према доступним подацима не памти се у овом веку да је једна екипа имала овај број шампионских генерација.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa