Инфо

8. децембар 2011.8. дец 2011.
У ТОКУ ИЗГРАДЊА КОЛЕКТОРА КРОЗ “ЗОРКУ“

ВЕЛИКА УЛАГАЊА У ОЧУВАЊЕ ОКОЛИНЕ

Градоначелник Шапца Милош Милошевић, прошлог уторка посетио радове на колектору који ће се протезати од шабачког новог моста до фабрике “Бели лимови“. Пројекат вредности 200 милиона динара у потпуности финансиран из републичког буџета, представља предуслов за почетак изградње постројења за пречишћавање отпадних вода, за које је из фондова Европске уније одобрено десет милиона евра.
Како је навео градоначелник Шапца Милош Милошевић, реч је о пројекту од огромног значаја како за Републику тако и за локалну заједницу, јер ће решење питања отпадних вода и одлагања комуналног отпада Шабац стати у ред ретких градова који су на адекватан начин испунили све услове за очување и заштиту животне средине.
- Ово је изузетно значајан пројекат, како по обиму посла тако и по количини уложеног новца. Следеће године почеће изградња постројења за пречишћавање отпадних вода, за које је ЕУ одобрила бесповратну суму од десет милиона евра. Предуслов за то је завршетак овог колектора, вредности од 200 милиона динара издвојених од стране Републике. Почетак изградње црпне пумпе, за коју је опет, из републичког буџета издвојено 130 милиона динара очекује се крајем ове године.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa