Инфо

21. јул 2022.21. јул 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

РЕАЛИЗОВАН ПРВИ ДЕО ПРОЈЕКТА СТАЗЕ ПОРЕД ПУТА

Несагледива величина Исидооре Секулић

Поводом 145 година од рођења Исидоре Секулић, у порти Саборног храма Светих апостола Петра и Павла одржан je драмски програм под називом Исидорини сапутници.

- Имам само речи хвале за организацију програма. Уметничка група Дамари потрудила се да на изузетно занимљив начин обради ову тему и свим присутним гледаоцима улепша ово летње вече. Ово је први део пројекта под називом ,,Стазе поред пута” који се састоји од три целине, чији је покровитељ Град Шабац, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

У наредном периоду уметничка група Дамари организоваће драмски програм посвећен Јовану Дучићу и програм под називом Знак крста у спомен на блаженопочившег епископа шабачког Лаврентија.

- Исидора Секулић је успела да у писану реч преточи своје жеље, заносе, снове, дубоке потресе своје душе и најдубље молитве свог срца. Имала је смелости да се загледа до најдубљег слоја свог бића не страхујући са чим ће се сусрести, да на површину изнесе своје слабости и несавршености и да их пригрли, да се измири са собом и све то преточи у писану реч. У томе и јесте њена несагледива величина, каже ауторка програма проф. Александра Павловић.

У програму учествовали су чланови Уметничке групе Дамари: Миња и Лена Вујовић, Огњен и Никола Ђукић, Јована Ђекић и балерина Тара Цветковић.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa