Инфо

6. август 2009.6. авг 2009.
И НАКОН 203 ГОДИНЕ

МИШАР ““ ПОРУКА И ПОУКА

Већ по традицији, неколико година уназад, уз изузетно добру сарадњу са Општином Владимирци, увод у прославу Мишарске битке, биће свечаност у недељу, у Трбушцу, код столетних храстова (под којима је, пред бој, освештано оружје, причешћена српска војска и одржано опело за оне који се неће вратити из окршаја са Турцима). Почетак свечаности је у 16 сати и 30 минута, а пригодан програм извешће чланови Задужбинског друштва „Први српски устанак Мишар“ и млади општине Владимирци и Месне заједнице Трбушац. Пред свечаност у Трбушцу, чланови мишарског Задужбинског друштва, у Миокусу ће обележити место рођења барјактара Секуле Гавриловића.
Како је најављено, гост прославе 203. годишњице Мишарске битке, и Скупштине општине Владимирци, у недељу ће бити и амбасадор Бразила, Данте Коељо Де Лима, кога ће примити и председник владимирачке општине (планирана је и посета манастиру Каона, а свечани ручак код породице академика Проф. др Марка Тодоровића у Трбушцу).
Централна свечаност, у славу Карађорђа и мишарских јунака, код споменика у Мишару, биће одржана идућег четвртка, на сам дан славног боја из првог српског устанка. У 10 сати и 45 минута биће служен помен, а потом положени венци. У сарадњи са Месном заједницом, Задужбинско друштво „Први српски устанак“, у спомен музеју у Мишару у 12 сати промовисаће четврти број часописа „Читанка Мишарског боја“. Сат касније биће отворена изложба радова насталих у раду Ликовне колоније „Мишар“, коју већ једанаест година организују Задужбинско друштво и шабачки Културни центар...

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa