Инфо

21. јул 2022.21. јул 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ОПШТИНА ВЛАДИМИРЦИ, СПЕКТАКЛ ЗА НЕЗАБОРАВ

Гудијади само неба граница

Петровдански дани захваљујући сложном тиму локалне самоуправе до утанчине је организовао програме од најмлађих до културно-уметничких наступа где су гости из Бусија и Старих Бановаца све подигли на ноге уз блистав наступ основца, хармоникаша Уроша Ковачевића, па се у центру варошице развило и коло. Све је зачинила Гудијада, одакле је потекао и римован позив: „Хоћемо ли у Владимирце на Гудијаду, хоћемо“, док су се на самој гастрономскиј манифестацији сви сложили да су безгранични домети овог бренда општине Владимирци
Чак 97 екипа пријавило се за такмичење у печењу прасади и спремању котлића али је сам резултат био у другом плану како су говорили сви, победили су сви учесници одреда. Уз иће и пиће те трубаче Гвоздена Росића из Гуче стварала се слика Владимираца која се на трен чинила нестварном а претакала у коло опојних мириса и песме на сваком кораку. Како је вођа трубача из Гуче рекао, где је прасетине, котлића, добре ракије и добрих људи, ту је Србија, ту су Владимирци. И ето родио се бренд, стар три године али као напредно дете са свим предиспозицијама да израсте у институцију:

Ми смо поносни на урађено, хвала одреда свима који су помогли на паради доброг расположења


„ Ми смо поносни на урађено, хвала одреда свима који су помогли на паради доброг расположења не буде ама баш ниједног инцидента. Наравно спремни смо да чујемо сваки предлог, примедбу, и на тај начин учинимо све негујући бренд који ће опет Владимирце винути у ред манифестација од угледа на ширим просторима“ презадовољан је председник Општине Владимирци Горан Зарић.

Сумирајући виђено имали су сви простор да се искажу током седмице петровданских дана. Најмлађи у маскембалу, дечијој радионици али и на свечаној бини током вечери песме и лепе речи. Од ПУ „Сунцокрети“ и фолклорне секције библиотеке Диша Атић основних школа „Јован Цвијић“ и „Жика Поповић“ до брилијантног наступа КУД „Ћирило и Методије“ из Бусија и КУД „Извор“ из Старих Бановаца. Салве аплауза завредео је млађани основац хармоникаш Урош Ковачевић а памтиће се и коло које се вило центром варошице. Свој кутак је добио и Мићо Јелић Грновић себи својственим стиховима о завичају а песмом је пленио пажњу и Немања Стевановић. Спортска огледања протекла су у знаку екипа Владимираца, Трбушца и Мровске.


Сам дан имао је од почетка до краја богаство дружења а трубачи су све подигли на највиши ниво, по многима достојан Гуче, Шабачког вашара... Била је то скупљајући утиске посетилаца права фамилија доброг расположења која је све делила између себе. А у вашарском мимоходу јавио се значајан број оних који су најавили своју екипу за наредно окупљање, већ исписујући позивницу за Гудијаду 2023. године.



Фото: Глас Подриња


Фото: Глас Подриња


С.К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa