Инфо

21. јул 2022.21. јул 2022.
Корак до титуле – генерација 2008 (фото: ВК Шабац фб)

Корак до титуле – генерација 2008 (фото: ВК Шабац фб)

ВАТЕРПОЛО: 2008. ГОДИШТЕ

Борба за титулу

Сава и Војводина први фаворити, Земун и Партизан траже изненађење. Борба за дуплу круну. Шабац најмлађи и растерећен очекивања
До краја првенствених ватерполо изазова за млађе категорије преостале су још завршнице за 2008. и 2010. годиште, где шабачки ватерполо има представнике и оправдано очекује лепе вести. Већ чувено 2008. годиште је у потрази за четвртом узастопном титулом. Сада „Сава“ после максималног учинка у претходним рундама, одлази у Београд са циљем да освоји нови пехар.

Пренели су максимална четири бода, очекивано је да меч са вршњацима из Војводине буде одлучујући за освајање првог места, јер оба тима преносе исти број бодова, имају готово идентичну гол разлику, међутим преостали учесници „вребају“ шансу из сенке. Земун је позат по доброј школи ватерпола и свакако да има тајну жељу да изненади Шапчане, док на другој страни Партизан тежи да као домаћин изненади Војводину, оба тима виде своју шансу да се укључе у борбу за титулу.

Шабац има два тима у Београду, други је ВК Шабац генерација 2009. која је прошла све фазе иако увек млађа за годину дана од свих ривала. Није донела ниједан бод, али је пласманом направила сензацију и потпуно растерећена стиже у престоницу. Без бодова је и Нови Београд.

Како пропозиције налажу само мечеве против екипа са којима нисте играли у полуфиналу, Сава ће у три кола одмерити снаге са: Земуном, Шапцом и Војводином, док ће Шабац против: Партизана, Саве и Ноовг Београда.

Уколико освоји титулу Сава ће бити освајач дупле круне с обзиром да је почетком године освојила Куп.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa