Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Свечано отворен комплекс отворених базена

За спорт и рекреацију Шапчана

„Откад сам на функцији градоначелника Шапца, завршен је најлепши капитални пројекат за наше грађане финансиран средствима из буџета града Урадили смо велику и значајну ствар, не само за наше ватерполисте, већ све грађане“, рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић
-Када сањате велике снове, много тога можете да урадите. Веома сам поносан на свој град и суграђане, јер смо успели да досањамо снове о отвореним шабачким базенима. Коначно, бројни Шапчани ће у летњим месецима имати прилику да дане одмора или слободног времена проведу у свом граду, без потребе да путују на друге локације изван Шапца. Комплекс отворених базена био је један од приоритета наше градске власти. Град ове величине, али и град ватерполо шампиона, дуги низ година осећао је потребу за оваквим комплексом - рекао је градоначелник Шапца др Александар Пајић у свом обраћању на свечаном отварању комплекса отворених базена у Шапцу.

Фото: "Глас Подриња"


Градоначелник је истакао да је ово велики подухват за све, али да је то само један у низу од планираних. Напоменуо је да је инвестиција вредна 3,3 милиона евра финансирана из буџета града без задуживања.

- Откад сам на функцији градоначелника Шапца, завршен је најлепши капитални пројекат за наше грађане финансиран средствима из буџета града Урадили смо велику и значајну ствар, не само за наше ватерполисте, већ све грађане. ВК “Шабац” има трофејне генерације које ће моћи овде да тренирају и суграђани да уживају. Захвалио бих се и конзорцијуму окупљеном око шабачке компаније “Сет” који је за пет и по месеци реализовала комплетан пројекат. Брижљиво водимо рачуна о буџету града уз уважавање потреба својих суграђана. Надам се да ће Шабац врло брзо имати повода за слична окупљања када се буде обележавао завршетак неког другог значaјног инфраструктурног пројекта за град. Пред нама је доста заједничког рада, али то је наша обавеза и дужност којом испуњавамо обећање да од Шапца направимо град будућности за све његове грађане - додао је Пајић и позвао све Шапчане да посете базене у свом граду.

Фото: "Глас Подриња"


Све инсталације су планиране и урађене како би олимпијски базен могао да буде у употреби и зими. Неопходно је да се постави балон и повеже топлом везом са затвореним базенима, а када то буде реализовано моћи ће да се користи током читаве године


Олимпијски, мали и беби базен испуњавају све домаће и међунарoдне стандарде, како за спортска надметања, тако и за уживање и рекреацију. У плану је да олимпијски базен буде покривен балоном током зимског периода како би могао да буде отворен за посете.

Фото: "Глас Подриња"


-Све инсталације су планиране и урађене како би олимпијски базен могао да буде у употреби и зими. Неопходно је да се постави балон и повеже топлом везом са затвореним базенима, а када то буде реализовано моћи ће да се користи током читаве године. Ово је свакако велики дан како за ВК “Шабац” тако и за град. Љубитељи спорта и рекреације, спортисти, суграђани који желе да се у врелим летњим данима освеже- рекао је председник ВК “Шабац” Ненад Живановић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa