Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ДОГАЂАЈИ:

Позивница Шапчанима на Сабор виолиниста Србије

Промоција Сабора виолиниста Србије који ће 19, 20. и 21. августа бити одржан у Прањанима организована је прошлог четвртка на градском тргу у Шапцу. Том приликом, у име организатора, Гвозден Николић уручио је градоначелнику др Александру Пајићу позивницу, која је уједно упућена и свим становницима нашег краја да наредног месеца дођу на манифестацију у срцу Србије, на пола пута од Такова до Милошеве Добриње.

Чачак, Горњи Милановац и таковски крај су места у којима без овог инструмента не пролази ниједно славље.

-Некако мислим да је Јеврем Обреновић, најмлађи Милошев брат, оставио и те како трага у овом прелепом граду на Сави. Зато сам овде да вас позовем у име мојих земљака, Прањанаца и тог дела наше земље, на Сабор виолиниста Србије на који се до данас пријавило око 40 сјајних такмичара. Виолина је подједнако драга и овде у Шапцу и у Горњем Милановцу. Позивница градоначелнику је уједно позив за све грађане Шапца, Подриња и овог дела Србије да дођу у Прањане у дане светковине посвећене виолини- навео је Николић. Пајић је подсетио да виолина у Шапцу има дугу традицију, истакавши да је сигуран да ће у Прањанима велики број шабачких виртуоза учествовати на овом такмичењу.

-Задовољство ми је што можемо да угостимо Гвоздена Николића и караван весеља „Веселу фабрику“ вечерас у Шапцу. Шапчани су већ освајали златне виолине на овом такмичењу и сигуран сам да ће их и овог пута бити много који желе да учествују на такмичењу због такмичарског духа, али и због традиције Цицварића с краја 19. и почетка 20. века, као и оне деце која уче виолину у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“. Ово је добра прилика за град Шабац, који јесте град виолине, хармонике и добре народне музике и ми ћемо то промовисати убудуће- нагласио је Пајић.
Ученица петог разреда Музичке школе Тина Марјановић, која је 2019. награђена на том такмичењу, покушаће и ове године да освоји одличје.

-Љубав према виолини је потекла од моје маме, јер је њена идеја била да почнем да свирам и од тада ми је тај инструмент све на свету. На фестивалу је било јако лепо и занимљиво, идем и ове године и даћу све од себе, а другим такмичарима такође желим све најбоље- рекла је Тина.

У петак, 19. августа, биће одржано такмичење младих виолиниста и концерт „Панорама бенда”, у суботу, 20. августа, такмичење виолиниста сениора, концерт Бранка Ристића и Саше Петровића, док је у недељу концерт Зорице Брунцлик и Мирољуба Аранђеловића Кемиша.
Д.Д.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa