Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Иван Остојић

Иван Остојић

СВЕ СОВЉАЧКЕ ЛИКОВНЕ КОЛОНИЈЕ

Трагови Мачве из прошлих времена

Нова ликовна колонија „Совљак 2022.“ која је прошле недеље отворена у Етно парку у Совљаку, својеврсном мачванском музеју под ведрим небом јесте наставак жеље да „уметничким доживљајем“ на платну, камену или фотографским белешкама остане траг о Мачви из прошлих времена. Тако су је замислили оснивачи: почивши сликари Милић од Мачве и Драган Ђуричић, додајући да на овакав начин желе промоцију велике српске равнице у широј јавности.

Амбијент Етно парка је заиста инспиративан за многе ствараоце, а наступајући сазив у свом саставу има сликаре, скулпторе, фотографа, укупно осам чланова и собзиром на састав носи предзнак Међународна. Радиће седам дана, од 22 до 28 овог месеца и својеврсна је добра увертира за традиционалну мачванску годишњу манифестацију „Хајдучко вече“, без обзира да ли се овај скуп уметника звао колонија, као што јесте или „бивак“ или „насеобина“, како су оснивачи предлагали, а није прихваћено.

Све учеснике и госте на отварању колоније у име домаћина поздравио је заменик председника општине Богатић Теодор Теодоровић. Колонију је отворила историчарка уметности Јелена Павличић Шарић.
У име организатора Културно образовног центра Богатић , његов директор Иван Остојић каже да ће остављањем својих радова, као што су то чинили и ранији учесници колоније у Совљаку уметници употпунити постојећу колекцију ове културне институције и допринети широј афирмацији краја.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa