Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Расходи мањи од прихода
ИЗВЕШТАЈ О ПОЛУГОДИШЊЕМ ИЗВРШЕЊУ БУЏЕТА

Расходи мањи од прихода

Најпре одлуком а потом и ребалансима буџета за 2022. годину планирано је да се у касу слије нешто више од 518 милиона динара. Чињеницу да је буџет реално планиран потврђује податак да су од јануара до јуна остварени приходи од преко 243 милиона што представља извршење од 47,13 одсто од годишњег плана
О динамици пуњења и пражњења буџета општине Коцељева у првих шест месеци разговарали су чланови локалног већа на прошлонедељној седници. То је законска обавеза прописана Законом о буџетском систему која предвиђа усвајање извештаја о полугодишњем и деветомесечном извршењу.

Најпре одлуком а потом и ребалансима буџета за 2022.годину планирано је да се у касу слије нешто више од 518 милиона динара. Чињеницу да је буџет реално планиран потврђује податак да су од јануара до јуна остварени приходи од преко 243 милиона што представља извршење од 47,13 одсто од годишњег плана.

Коментаришући пуњење буџета шеф одсека за финансије у општинској управи указао је на чињеницу да су приходи у највећем делу остварени око 50 одсто у односу на пројектоване износе, посебно они најзначајнији.

Највећи број расхода се остварује у проценту од око 50 одсто од планираних


-То се односи првенствено на текуће наменске трансфере и код пореских прихода на оне који се добијају на основу пореза на доходак грађана. И већина других је негде на том нивоу- рекао је Милета Ковачевић.
Са друге стране пројектовани су укупни расходи и издаци из буџета за текућу годину у износу од скоро 630 милиона. У извештајном периоду из касе се слило око 166,5 милиона динара што је готово 32 одсто од годишњег плана, тако да су остварени расходи мањи од прихода за више од 76 милиона.

-Највећи број расхода се остварује у проценту од око 50 одсто од планираних. Међутим, одређени издаци а пре свега они који се односе на саобраћајну инфраструктуру, извршени су у мањем проценту јер је уговор са извођачем радова за поправку и одржавање саобраћајница потписан тек почетком јула месеца па ће тај расход бити приказан у наредном периоду. Слична ситуациа је и са трошковима везаним за изградњу вртића и тај ће расход тек бити исказан. Ту су и средства која су предвиђена за изградњу пијаце и тај пројекат тек треба да започне процес реализације. Изградња парка се такође приводи крају- појаснио је Ковачевић.

Извештај ће се на првој наредној седници наћи и пред одборницима коцељевачког парламента.
В.Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa