Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Фото: Н. Ж.

Фото: Н. Ж.

Генерација 2008

Шампиони као и увек

На добре ствари свако се брзо навикне, а шабачка ватерполо генерација 2008. навикла нас је само на победе и титуле. Навикли су се и они и нису желели то да промене ни ове године. Поново су шампиони Србије и поново су освајачи дупле круне
Вечерас је окончан финални турнир у Београду и млади Шапчани, сада под именом Сава, максималан учинак су сачували и на последњем кораку. После победа о којима смо писали, у последњем колу побеђен је Земун 11:4 за доминантну титулу.

Ово је већ чувена генерација која је од првог такмичења освајала свако такмичење где је учествовала, овог пролећа је постала и незванични шампион Европе у Дубровнику.
Предводили су их Немања Личанин и Мирослав Мандић.

У Београду је наступала и екипа 2009. годишта која иако млађа од свих ривала од првог турнира успела да се пласира међу шест најбољих.

Фото: Н. Ж.


Шабац лидер међу млађим категоријама
Шабачки ватерполо је неприкосновени лидер за млађе категорије у српском ватерполу. Шабац има пет генерација у врху. Генерација 2006. је вицешампионска, 2008. је освајач дупле круне, генерација 2009. је освајач дупле круне, генерација 2010. је освајач Купа и наредног викенда наступа на финалном турниру Првенства Србије, а генерација 2011. је шампион Србије, док ће први Куп за овај узраст бити тек на пролеће 2023. године.

Ниједан клуб није ни близу оваквог остварења, а уз поменуте генерације треба нагласити да 2007. нема већ дуго надметање, а Шабац је освајао све турнире за тај узраст.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa