Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Даме заблистале, волтижери одушевили публику

Богат дводневни програм током Шабачких коњичких свечаности за посетиоце свих узраста приредила је Туристичка организација града Шапца. На улазу их је дочекао неизоставни део бројних манифестација- Базар старих и уметничких заната. У недељу су им се за посебним штандом придружиле и представнице атељеа шешира и фасцинатора Pavo style, доневши дух Енглеске на шабачки Ladies’ Day. Мартина Ладоцки и Вања Дончевски, које се баве израдом шешира и фасцинатора, обогатиле су одевне комбинације дама у традицоналном дефилеу и успеле да испуне очекивања. Захваљујући њима, шабачке даме биле су синоним за екстраваганцију, одважност и посебност. Титулу најшармантније понела је Бојана Маџаревић, друга је била Маја Адамовић, а трећа Емилија Гавриловић. Највише симпатија жирија којим је председавао др Владимир Антонијевић освојила је двогодишња Милица Живковић, док је најстарија награђена дама била Драгана Марковић.

Публика је у паузама између трка могла да ужива у плесном умећу „Шабачких мажореткиња“. Наш град је један од ретких који негују ову врсту плеса, а од оснивања, 2018. године, Шапчанке су освојиле 10 златних медаља на фестивалима.

Фото: "Глас Подриња"


Легенда шабачког хиподрома Брана Иванковић извео је своје најбоље промотере- десетак малишана од четири до девет година који су храбро, неометени врућином, демонстрирали знање стечено на часовима. Волтижери су побрали најјаче аплаузе и одушевљење публике која их је бодрила и поздрављала аплаузом сваки покрет. И на крају, наравно, наклон окупљенима, у знак захвалности на подршци.

-Две године се бавим јахањем и други пут сам сад наступила на хиподрому. Волим коње и није ми тешко, уживам док вежбам са кобилом Алисом. Долазим два пута недељно на хиподром- рекла нам је четворогодишња Мила Гвозденовић након самоувереног наступа на коме, каже, није имала трему.

Фото: "Глас Подриња"


Подсећање да се ближи Интернационални театарски фестивал „Интеф“ био је и наступ Омладинског позоришта „Вожд“ из Мишара. Глумац и директор тог театра Филип Рајковић говорио је одломке из монодрама „Лука Лазаревић- вождов коњаник“ и „Јевремово доба“, док је у недељу у оквиру програма „Александар ујединитељ“ био у улози краља Александра Карађорђевића.

Фото: "Глас Подриња"


Запажен наступ на шабачком тркалишту имала је и карневалска трупа „Свемирци“ из Основне школе „Краљ Александар Карађорђевић“ у Мачванском Прњавору. За извођење химне Републике Србије пред почетак „Шабачког дербија“ и „Меморијала краља Александра“- главних трка дана, била је задужена Владана Данојлић. Најмлађе је у недељу у дечијој зони забављао и аниматор Ниџа (Никола Ђукић).
Д.Д.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa