Инфо

28. јул 2022.28. јул 2022.
Време за старт, фото: З. Д.

Време за старт, фото: З. Д.

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Филијала плус у Шапцу

Београђани ангажовали искусна појачања. Циљ је пласман у средини табеле. Много проблема за Мачву претходне сезоне. Изазвали промену тренера код Шапчана. Звездара била последња провера
Графичар је самостално правно лице, али је познат и као филијала Црвене Звезде. Пре две сезоне су освојили место у Супер лиги, али су од истог одустали. Наредне сезоне су били у врху, а претходне, са знатно подмлађеним тимом успели су после лошег старта да се опораве и уз неколико искусних играча досегну средину табеле. Прихватили су тај рецепт и овог лета су ангажовали неколико врло искусних играча интернационалног искуства уз неколицину младих. Некадашњи навални играчи Црвене Звезде, повремени репрезентативци Србије, односно Црне Горе, Андрија Калуђеровић и Филип Касалица појачали су Београђане, уз Стојчева из Панчева, односно Ђурића из Колубаре. Они су заменили Стајића, Бурмаза и Тошковића, стандардне првотимце у претходној сезони. Уз поменуте клуб је ангажовао и неколико младих из Црвене Звезде, као и омладинског репрезентативца Јамајке. Добра школа је највећа снага Београђана, а у репрезентацији до 19 година, чак осморица играча је део ФК Графичар.

Мачву и Графичар декларативно спаја иста амбиција, а то је сезона афирмације и горњег дела табеле, међутим многи Београђане сврставају у групу фаворита за пласман и у Супер лигу. Повратак Ристивојевића из Лознице је давање искуства одбрани Мачве после одласка Тојчића у Јавор, међу нови дефанзивцима је Вук Марковић, као и интернационалац из Хонг Конга Енсон Квон. Проблем ефикасности покушаће да реши Радуновић, уз постојеће снаге. Наредне сезоне, уз Тојчића, неће бити Бране Марковића, изданка школе Мавче који је прешао у Вождовац, као ни Ристановића, првотимца Фоче.

-Као и на сваким припремама увидите и добре и лоше ствари, зато оне и јесу важне, јер се наметне разлика у квалитету играча. Задовољан сам ратничким духом који смо развили и добром атмосфером у свлачионици. Добро је што је први ривал управо тим који многи виде у врху, екипа и са одличним младим играчима и прекаљеним искусним фудбалерима интернационалног искуства. Биће то прилика да покажемо нашу снагу и да видимо где смо у овом тренутку – истакао је тренер Мачве Иван Куртушић.
Млади тим из Београда је савладао Мачву 3:0 на свом терену у оној црној серији Шапчана, док је у два меча у Шапцу Мачва славила 2:1, односно ремизирала 1:1. Најбоље упозорење пред нову сезону може бити победа Графичара против Рудара из Пљеваља 5:0, уз играча мање читаво полувреме, тима који је Мачву савладао на Златибору 2:1.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa